• Creditare
  Responsabilă
 • Teste
 • Pontul
  Săptămânii
 • Resurse
 • Evenimente
 • Calculatoare
 • Știri

Piața chiriilor: analiză a prețurilor din București și Cluj-Napoca

03 Noi 2023
Bugetul tău

Avem o nouă analiză a modului în care arată în acest moment piața chiriilor. O analiză în care datele se referă la sumele pe care proprietarii le cer pentru a oferi în chirie locuințele. 

Datele adunate de Imobiliare.ro arată că au fost creșteri ale prețuri luna trecută pentru apartamentele cu 2 și 3 camere din marile orașe. Capitala a început din septembrie să rivalizeze la capitolul prețui cu Cluj-Napoca, cunoscut până nu demult ca fiind cel mai scump oraș pentru chiriași. 


În luna octombrie, Bucureștiul a avut cele mai mari prețuri în ceea ce privește chiriile pentru apartamentele cu 3 camere, în timp ce Cluj Napoca a condus topul pe garsoniere, în timp ce prețurile pentru chiriile aferente apartamentelor cu 2 camere s-au menținut la egalitate în cele două orașe. 

Situația chiriilor în București 


Concret, bugetul mediu necesar pentru închirierea unei garsoniere în Bucureși s-a ridicat la 320 de euro/lună, în timp ce pentru apartamentele de 2 camere bugetul a fost de 500 de euro/lună.

Pentru apartamentele de 3 camere din București, prețul a crescut de la 650 de euro/lună la 675 de euro/lună. 

Cele mai scumpe zone din București au fost în octombrie Aviatorilor - Kiseleff și Primăverii. Costul mediu s-a ridicat la 1.250 de euro. 

Cea mai ieftină zonă din București a fost Costin Georgian - Lucrețiu Pătrășcanu, situată la limita sectorului 3. Suma medie necesară a fost de 350 de euro, sumă similară și pentru cineva interesat de zona Giurgiului sau cartierul Berceni din sectorul 4. 

Situația chiriilor în Cluj-Napoca 

În Cluj-Napoca, suma medie necesară pentru închirierea unei garsoniere a crescut ușor în octombrie. Aceasta a ajuns la 335 de euro/lună.

Apartamentele cu 2 camere s-au menținut la un nivel similar cu cele din București, respectiv 500 de euro/lună. La nivelul apartamentelor cu 3 cemere, suma medie a ajuns la 650 de euro/lună. 

În Cluj-Napoca, cea mai scumpă zonă este Andrei Mureșanu, cu un cost de 700 euro/lună. De asemenea, centrul orașului vine cu un cost mediu de 650 de euro/lună, iar cu 625 de euro/lună poți închiria o locuință cu 625 de euro/lună. 

La polul opus se află Mănăștur, cu un buget mediu de 430 de euro. 

În topul celor de la imobiliare, Timișoara este cel mai accesibil oraș pentru chiriaș dintre orașele mari, cu următoarele sume în medie:

 • 230 de euro/lună pentru o garsonieră
 • 360 de euro/lună pentru un apartament cu 2 camere
 • 420 de euro/lună pentru un apartament cu 3 camere
   

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter