• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Fericirea poate fi și second hand. Trebuie doar să știi ce vrei

14 Ian 2019
Bugetul tău

Așa cum era de așteptat după creșterile de salarii din ultimul an și jumătate, toată lumea vrea mașini, în România. Ca urmare a acestui lucru am avut, în 2018, vânzări care, după cum spun analiștii, vor sări de un milion de automobile. Și nici nu putea fi altfel, din moment ce salariile cresc, iar dobânzile scad, la unele firme de leasing fiind chiar zero, în acest moment.

Majoritatea românilor, au optat, totuși, pentru o mașină  la mâna a doua, în România existând și o veche tradiție din aceastp persectivă și, am putea spune, o piață destul de dezvoltată, chiar dacă nu mereu atât de transparentă.

Deci, dacă vrei să își o mașină second, uite câteva sfaturi utile.

Disponibilitatea financiară. Fii că îți permiteți o mașină, contravaloarea ei, plus costurile de întreținere și funcționare. Un buget limitat înseamnă orientarea către un produs economic. Un produs care este ireal de ieftin are, mai mult ca sigur, hibe ascunse.

Sursa. Site-urile specializate auto sunt cea mai la îndemână soluție, dar nu neapărat cea mai bună. Nu știi nimic despre vânzătorii de acolo. Executările silite pot aduce un raport bun calitate/preț. Este foarte important ca, atunci când faceți achiziția, să aveți pe cineva cu Dumneavoastră pe cineva care se pricepe la mașini.

 Verificarea rapidă. Caută urme de rugină la caroserie, vedeți uzura pedalei de frână (dacă e ca nouă la sute de mii de kilometri parcurși, înseamnă că e ceva în neregulă), cât de corodată este bateria sau dacă vopseaua are cumva mai mult de o singură nuanţă. Alegerea unei maşini este în aceeaşi măsură o chestiune de gusturi, cât este o chestiune de atenţie.

Odată făcută achiziția, ai grijă de mașină. Fiind vorba de una deja rodată, este mai predispusă defecțiunilor. Un stil de condus normal, nu agresiv, curățarea, iarna, de zăpadă și ferirea , pe cât posibil, de ploaie, ar trebui să prelungească viața vehiculului și să aducă economii în buzunar.

 

 

 

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter