• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

De ce să foloseşti o aplicaţie de finanţe personale şi cum te poate ajuta să ai mai mulţi bani

27 Aug 2019
Bugetul tău

"Pe ce s-au dus banii? Mai sunt o mulţime de zile până la salariu." De câte ori ai fost în situaţia asta? Chiar dacă nu pare o chestie practică pentru România, aplicaţiile de finanţe personale / planificare buget te pot ajuta să economiseşti sume considerabile în fiecare lună.

Mai mult, în câteva luni vei da dovadă de mai multă chibzuinţă şi îţi va fi mai uşor să economiseşti. Adică vei avea mai mulţi bani. Alte mari avantaj este că economiseşti foarte mult timp şi nu mai rişti să uiţi de vreo factură, overdraft sau alte obligaţii pe care le ai.

Pentru că telefonul este singurul obiect pe care-l iei cu tine peste tot. Este mult mai simplu de pe smartphone faţă de agendă sau chiar computer personal. În scurt timp nu te vei arunca la cheltuieli pe care nu ţi le permiţi dacă vei urmări situaţia bugetului tău în orice moment. Asta pentru că, dacă monitorizezi veniturile şi cheltuielile vei putea vedea de unde poţi tăia din cheltuieli şi vei fi mult mai motivat să economiseşti. Organizarea cheltuielilor pe categorii îţi va oferi o imagine mult mai clară asupra bugetului tău. Adică vei putea vedea unde se duc cei mai mulţi bani.

Reminderele pentru facturi te anunţă când se apropie data scadentă. Astfel vei evita penalizările, dar îţi vei face şi un obicei de a păstra banii pentru cheltuielile lunare fixe. Notificările pot fi setate să te avertizeze şi în alte situaţii. De exemplu, când te apropii de depăşirea Stabilirea unor obiective de economisire este foarte importantă pentru obţinerea unor rezultate semnificative într-un timp destul de scurt.

De exemplu, "vreau să strâng 1.000 de lei pentru vacanţa de anul viitor în următoarele două luni" sau "vreau să economisesc pentru un telefon nou sau haine". Cele mai multe aplicaţii se sincronizează cu contul bancar. De asemenea, se pot adăuga mai multe conturi şi poţi planifica bugetul şi cu alţi membri ai familiei. Categoriile pentru cheltuieli se pot monitoriza pentru perioade diferite, de la câteva zile, până la un an. Poți alege data "în care să înceapă luna", dacă vrei să îţi calculezi bugetul în funcţie de ziua de salariu. Unele aplicaţii permit încarcarea pozelor cu facturi, chitanţe, etc. Se pot face liste de cumpărături. Oferta de pe Google Play şi App Store este foarte bogată. Există şi aplicaţii dezvoltate special pentru utilizatorii români, atât în limba română, cât şi în engleză, dar există şi aplicaţii dezvoltate de străini compatibile cu un utilizator român. Cele mai multe sunt gratis.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter