• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cum scapi de grija COVID 19 cât timp ești în concediu. Nu te costă mai mult de 15 euro

02 Iun 2020
Bugetul tău

Două dintre firmele de asigurare din România acoperă pe polițele de călătorie și de sănătate standard riscurile generate de Coronavirus și de boala pe care acesta o provoacă, COVID 19. În cazul celei mai simple polițe, cu cele mai clare acoperiri și excluderi, prețul nu sare de 90 de lei, pentru o vacanță de 7 zile, în Europa, în cazul unei familii cu trei persoane. O a treia firmă de asigurare a dezvoltat un produs dedicat exclusiv COVID 19.  

Primul lucru pe care ni-l spun specialiștii în domeniu este că, deși au posibilitatea de a opta pentru simpla asigurare de călătorie, cu acoperire doar pe perioada respectivei vacanțe în străinătate, asigurarea de sănătate este o opțiune mult mai acoperitoare. Aceasta în primul rând pentru că asigurarea de sănătate își va face efectele și la reîntoarcerea în țară, acoperind eventualele tratatemente suplimentare față de cele plătite deja de stat, dar și altele.

Totuși, cei care optează pentru asigurarea de călătorie simplă trebuie să știe că cel mai clar produs cu acoperiri inclusiv pe COVID 19 este disponibil acum la Uniqa Asigurări.

Asigurătorul acoperă asistență medicală în străinătate și spitlizare în limita sumei de 50.000 de euro. În cazul călătoriilor "în scop de lucru", suma acoperită este de 30.000 de euro. De asemenea, asigurarea de călătorie de Uniqa acoperă și cazare în regi hotelier în valoare de 1.000 de euro (utilă în caz de izolare sau carantină) precum și deplasarea la bolnav a unei rude sau a unui cunoscut, în cazul unei urgențe medicale, în limita unor chletuieli de 2.000 de euro. În limita celor 50.000 de euro este acoperită și repatrierea fie că este în caz

Polița este valabilă aproape în întreaga lume, în varianta ei full.  Cele cinci țări excluse sunt Siria, Iran, Liban, Iraq și Afganistan. În varianta mai ieftină se exclud și SUA și Canada.

O familie de trei persoane care decide să facă vacanța în Europa va plăti , pentru șapte zile de acoperire, aproximativ 86 de lei, potrivit informațiilor furnizate de Uniqa Asigurări. Pentru călătorii în afara Europei, costul asigurării ajunge la 197 de lei.

Cealaltă firmă de asigurări din România care spune că acoperă și riscurile COVID 19 este Groupama, care este și prima firmă de asigurări de la noi care a anunțat că ia acest risc pe polițele sale de sănătate, viață și travel. În comunicatul inițial al companiei, Groupama se referea însă doar la polițele aflate deja în portofoliu.  Acoperirea este valabilă și pentru polițele noi.

Acoperirile sunt, însă, ceva mai limitate decât în cazul poliței Uniqa. Groupama nu acoperă cheltuielile de izolare sau carantină și nici eventualele tratamente în unități private

În discuție mai intră și Generali, care are însă un produs de sănătate exclusiv pentru COVID 19 cu care se adresează angajatorilor.

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter