• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cum să plăteşti mai puţin pentru benzină şi motorină dacă pleci cu maşina în vacanţă

13 Iun 2019
Bugetul tău

Fie că mergi în ţară, fie că mergi în străinătate, dacă pleci cu maşina în concediu, carburanţii dau o gaură consistentă în bugetul de vacanţă. Iată câteva sfaturi pentru a economisi sume importante. În primul rând este foarte important să-ţi stabileşti itinerariul cu multă atenţie şi să vezi dacă merită să faci anumite ocolişuri pentru a alimenta mai ieftin. 

Dacă ai planuri pentru o vacanţă în ţară trebuie să ştii că cele mai ieftine benzinării din Moldova sunt în Oneşti, Focşani, Huşi, Bacău şi Mărăşeşti. Cea mai ieftină motorină din ţară o găseşti în Odorheiu Secuiesc. În drumul spre mare, preţurile de la staţiile de pe Autostrada Soarelui sunt mai mari ca cele din Bucureşti sau cele de pe Şoseaua Bucureşti Constanţa DN2A, unde, în apropiere de Slobozia, este una dintre cele mai ieftine benzinării din România. În Capitală, cel mai avantajos poţi alimenta de pe Şoseaua Alexandriei şi strada Jiului.

Dacă plecaţi din ţară cel mai important lucru pe care trebuie să-l ştiţi este că în Bulgaria sunt cei mai ieftini carburanţi. Aşa că dacă drumul vă duce prin Bulgaria, nu plecaţi cu plinul din România. Dacă mergeţi în Grecia, una din destinaţiile favorite ale românilor, faceţi plinul la bulgari şi evitaţi să cumpăraţi prea mult carburant de la greci.

Dacă aveţi drum spre Italia încercaţi, în funcţie de itinerariul vostru să alimentaţi din Serbia, Ungaria sau Slovenia. De asemenea, ar fi de preferat să evitaţi benzinăriile din Franţa sau Germania, Austria fiind o ţară cu preţuri mai mici la carburanţi.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter