• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Călătorii sau vacanţe?

27 Oct 2016
Bugetul tău

Nu, nu sunt unul şi acelaşi lucru, le diferenţiază dozele diferite de explorare a necunoscutului şi accentul pus pe odihnă sau aventură...

E bine să-ţi fixezi din timp ce fel de concediu vrei. Unul în care să zaci la soare şi nu să nu te mai intereseze altceva decât momentele de tihnă sau unul în care să explorezi, să iei pulsul altor culturi şi să poţi interacţiona liber cu localnicii?

Le diferenţiază foarte multe lucuri în funcţie de bugetul alocat, compoziţia grupului de turişti şi obiectivele pe care şi le fixează aceştia. E bine să explorezi când eşti plecat cu familia, cu copii mici şi soacra din dotare? Poate fi bine dar în tot cazul nu e prea prudent. Dar să te preocupe doar tihna când ai plecat hai-hui la 30 de ani şi fără mari obligaţii? Poate fi comod dar va deveni însă destul de repede plicticos. Similar, poţi pleca în necunoscut cu un buget ca pentru Albena sau Nisipurile de Aur?

Pare banală alegerea având în vedere că fiecare pare să ştie ce obiective are în cap dar nu de puţine ori oamenii sfârşesc prin a cumpăra pachete turistice all inclusive în staţiuni cunoscute tentaţi de un marketing inteligent al operatorilor de turism deşi erau cuceriţi înainte de ideea de bifa senzaţii şi impresii noi. Ori pleacă în necunoscut cu moştenitorii preşcolari după ei cuceriţi de pliantele cu locuri exotice oferite pe la târgurile de specialitate. Aşa că, înainte de a cumpăra un pachet turistic pentru că „e la ofertă”, să ne gândim bine ce vrem dar şi ce ne permite buzunarul şi compoziţia grupului din care facem parte.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter