• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

”Antrenorul” de bani

11 Noi 2017
Bugetul tău

Când medicul generalist mi-a depistat diabetul, pentru a putea mânca fără să sar calul carbohidraților, m-am dus la un prieten- medic nutriționist. De la el am învățat să-mi țin sub control glicemia, fără sa fac mari compromisuri cu privire la felurile preferate de mâncare. Când vrei să slabești, fie te adresezi unui dietician, fie unui prieten care deja a trecut prin asa ceva. Întotdeauna, drumul alături de un prieten va fi mai ușor de parcurs decât dacă te chinui de unul singur. Așa că mă gândeam zilele astea: de ce să nu avem un prieten sfătuitor în ceea ce privește modul  în care ne cheltuim banii?


V-ați putea ajuta reciproc în a rezista tentației de a cumpăra cine știe ce unealtă inutilă și, în plus, ați putea alături un antrenor de bani.  Este însăextrem de  important să îl alegeți cu atenție, întrucât dacă sunteți amândoi cheltuitori,  riscați să mergeți împreună spre prăpastie.

Uitați-vă în jurul Dumneavoastră, la prietenii pe care deja îi aveți. Care dintre ei are obiceiuri financiare demne de laudă  și poate ceva în comun cu situația Dvs financiară (astfel încât să poată să vă și  înțeleagă)?

Dacă l-ați găsit, întâlniți-vă și discutați despre orice (dar inclusiv despre bani). Întâlnirile regulate sunt importante pentru a menține obiceiurile financiare sănătoase sau măcar pentru a împiedica revenirea la cheltuiala fără rost.

În străinătate există cluburi  dedicate oamenilor care au obiceiuri financiare proaste. Romania e mai în urmă față de aceste țări, dar asta nu înseamnă că nu putem înființa un asemenea club și la noi.  Acolo, e drept ca cei mai mulți membri sunt femei- multe au fost înființate de doamne și sunt destinate exclusiv lor. Tot acolo există cluburi destinate investițiilor, chiar dacă momentan sunt în scădere în popularitate din cauza ușurinței de a investi online.

Una peste alta, ideea e urmatoarea: dacă avem ”medici” de fitness, ”medici” de slăbit, ”medici” de carbohidrați, de ce nu am avea ”medici” de bani?

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter