• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

5 sfaturi pentru a economisi mai ușor

25 Aug 2019
Bugetul tău

Economisirea banilor nu trebuie să fie ceva care să vă îngreuneze munca. Gândiți-vă că la anul lucrurile s-ar putea să nu mai meargă atât de bine ca în prezent și că niște bani puși deoparte v-ar fi de mare ajutor. Pentru a putea economi mai ușor, e suficient să fiți atenți la micile amănunte: care sunt comisioanele băncii la care vă țineți banii, care sunt dobânzile ș.a.m.d. Noi v-am pregătit câteva sfaturi.


Dobânda compusă
Dobânda la care îți ții banii e foarte importantă. De exemplu, dacă depui 100 de lei într-un cont de economii care oferă o dobândă de 6%, până la sfârșitul anului economiile tale vor fi crescut la 106 lei. Cu dobânda comăpusă poți spori și mai mult aceste economii câștigând dobândă la dobândă. Cu dobândă compusă, cei 106 de lei pe care îi aveți după primul an ar câștiga din nou 6% în anul următor: 6,36 lei. Adăugați asta la total și veți avea 112,36 lei. Dacă vă lăsați banii într-un cont de 6% din dobândă timp de 40 de ani, veți avea 1.028 de lei, de peste zece ori mai mult decât suma inițială.

5 sfaturi pentru economisire
1. Faceți din economisire o prioritate. De fiecare dată când încasați o sumă de bani, puneți o parte din bani la bancă. Economisirea e un obicei bun, indiferent cât de mult sau cât de puțin ai pune deoparte lunar.

2. Automatizează-ți economiile. Majoritatea băncilor permit transferul automat al unei sume lunare prin intermediul aplicațiilor mobile. Nu contează că e vorba de 5 lei sau de 10 lei sau de 100 de lei. Merită!

3. Nu există să nu găsiți cât de puțini bani pe care sa-i economisiți lunar! Urmăriți toate cheltuielile pe care le faceți timp de numai o săptămână - veți fi surprinși unde se duc banii. Reglați-vă puțin obiceiurile de cheltuieli și, deodată, veți putea economisi.

4. Luați monedele oferite drept rest. Puțin câte puțin se adună! Ajunși acasă, puneți-le într-un borcan și, o dată pe lună, schimbațile în bancnote și puneți-le la bancă.

5. Anulați costurile suplimentare de care nu aveți nevoie. Reduceți-vă abonamentul la telefon, la cablu, la reviste fără de care puteți trăi și veți vedea cum banii în buzunar vi se adună!

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter