• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Rulaj mare egal pret mic e valabil şi pentru farmacii

27 Mai 2016
Banii tăi

Dacă vă gândiţi că ofertele nu diferă prea mult intre ele, ce ai spune de o economie de 20-30% pentru cei care aleg varianta corectă?

Peisajul comercial urban e dominiat de bănci, farmacii şi agenţii de pariuri, nu e o surpriză pentru mine. Eram slab bancarizati în urmă cu câţiva ani, practicăm iluzia îmbogăţirii peste noapte şi suntem o populaţie care îmbătrâneşte accelerat. Multe farmacii fiind, veţi găsi rareori cozi importante acolo. Nu mare mi-a fost surpriza să descopăr însă una care arată mai mult a supermarket medical, nu face parte dintr-o reţea şi are cozi impresionante la uşă (e nevoie uneori că badyguardul să facă ordine), asta în condiţiile în care sunt peste 20 de case de marcat în interiorul spaţios, cu etaj şi parter).

Farmacia în cauză este în bulevadul Lacul Tei în Bucureşti, are şi website iar acolo am descoperit că marea majoritate a produselor pe care le cumpărăm uzual din farmaciile mele de cartier (eu stau în Berceni) erau cu minim 20-30% mai ieftine la farmacia în cauză. Valabil şi pentru produsele cosmetice (de pildă o pastă de dinţi Paradontax care în hipermarketuri costă 15-17 lei, acolo era 9,5 lei) sau pentru cele de plafar. Pentru cei care stau prea departe există opţiunea comenzilor online iar pentru cei comozi, produsele comandate online pot fi ridicate de la o casă specială unde sunt puţine persoane la coadă.

Una peste alta, cum e posibil că o farmacie să meargă atât de jos cu preţurile ? Faptul că nu aparţine unui lanţ consacrat de farmacii era iniţial un handicap (altfel se negociază cu producătorii când faci parte dintr-un lanţ). Farmacia de care va vorbesc a ales însă o strategie diferită-rulaje foarte mari mulţumită adaosurilor comerciale mici. O alegere ideala pentru clientii săi. 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter