• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Primul împrumut care se poate lua prin mesaje pe WhatsApp. Ce români pot contracta până la 200.000 de lei, inclusiv fără dobândă ?

07 Apr 2021
Banii tăi

România este în urmă din multe puncte de vedere față de țările dezvoltate din Europa și din lume, dar în ceea ce privește adoptarea noilor tehnologii putem zice că nu stăm chiar rău. Avem cel mai rapid internet din UE, stăm cât se poate de bine la procentul de populație care utilizează un smartphone și chiar și mai bine când e vorba despre telefoanele de top, iar lansarea primului model Dacia electric și adevărata "bătălie" dusă pentru el ne arată că există și aici potențial, mai ales atunci când prețul se întâlnește cu veniturile noastre. Avem din ce în ce mai mulți IT-isti și deja avem companii mari în domeniu. Nu în ultimul rând, forțați și de pandemie, trecem la digitalizare în toate domeniile. Unul dintre aceste domenii este cel financiar, unde creditul online este deja o obinuință la IFN-uri și bănci. Avem însă și o premieră: creditul pe WhatsApp. Deocamdată o singură bancă îl oferă, singura bancă exclusiv online, adică Libra și doar anumite categorii de români îl pot accesa. 

Este vorba despre doctori cu cabinet propriu, notari și executori judecătorești.

Este  un credit simplu care se acordă în baza discuţiilor/documentelor şi contractelor semnate între client şi reprezentantul băncii pe WhatsApp şi email, cu ajutorul semnăturii electronice. În general, durata obţinerii unui astfel de credit, de la primul contact până la virarea banilor în cont este de opt ore lucrătoare.

La două numere de telefon dedicate, persoanele interesate pot trimite întrebările pe WhatsApp. În funcţie de răspunsuri,pot alege să trimită documentele solicitate prin email sau totpe WhatsApp. După verificare primeşte contractul de credit pe care îl semnează electronic.

Există trei tipuri de credit care se pot acorda prin această metodă. Creditul fără garanţii care este de maximum 200.000 de lei se acordă pe maximum 10 ani şi are costuri totale de 10,5% pe an. Cel de-al doilea tip de credit, cel pentru achiziţionarea de echipamente, este împărţit în două categorii: cel clasic, în baza facturii proforma, de maximum 250.000 de lei şi cu un cost total al creditului de 8,5% şi cel în care împrumutatul apelează la furnizori de echipamente (în speţă medicale) aflat în relaţia de parteneriat cu Libra Bank.

În cazul în care un client optează pentru achiziţia de echipamente de la unul din partenerii băncii, dobânda plătită este 0%, iar contravaloarea echipamentului trebuie achitată către Libra Bank în maximum 24 de rate, după principiul cardului de credit cu perioadă de graţie.

 

 

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter