• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Prețul curentului electric: prețul pentru serviciul universal sau preț de piață?

11 Iun 2021
Banii tăi

Oamenii care au acum în derulare un contract de furnizare a energiei electrice la prețul pentru serviciul universal, adică cei care nu au făcut un nou contract de curent la preț de piață, beneficiază acum de o așa numită „reducere comercială. Prețul actual plătit de ei (document) mai este valabil până la 30 iunie 2021.

Începând cu data de 1 iulie 2021 prețul pentru serviciul universal va fi stabilit la un nou nivel pentru semestrul al II-lea 2021, comunicat de către furnizorul actual în lunile mai și iunie, odată cu factura de electricitate.

 Energia electrică pentru populație se scumpește de la 1 iulie, prețurile de serviciu universal cresc cu până la 7,5%.

La data de 1 ianuarie 2021, piața de energie electrică pentru casnici a fost liberalizată, prețurile reglementate de stat au dispărut, iar oamenii au avut posibilitatea fie să aleagă un alt furnizor de energie electrică, fie o ofertă concurențială a furnizorului lor actual, fie să nu facă nimic, și să primească în continuare energie de la vechiul lor furnizor la prețul de serviciu universal, care a înlocuit vechiul preț reglementat.

Vă puteți însă oricând răzgândi și să semnați un contract nou pentru preț concurențial. Chiar dacă nu ați luat o decizie până la 30 iunie 2021, puteți opta, ulterior, în orice moment, pentru un produs de pe piața concurențială. Indiferent de localitatea în care este situat locul de consum, aveți libertatea de a alege orice furnizor doriți și oferta ce vi se potrivește, la un preț competitiv.

Atenție! Indiferent dacă sunteți clienți pe piața concurențială sau beneficiari de serviciu universal, nu există obligativitatea alegerii unei oferte de pe piața concurențială și nu există un termen limită pentru a solicita încheierea unui nou contract de furnizare a energiei electrice.

Prețul de piață piață concurențială are însă avantaje. În calitate de client, puteți să alegeți cel mai mic preț de pe piață. Dacă apare o ofertă mai bună, vă puteți muta la alt furnizor.

Au apărut deja aplicații de mobil prin care puteți alege cu cine să faceți contract pentru cel mai mic preț. 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter