• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Nu e niciun secret. Să strângi bani înseamnă să te chinui puţin. Şi un pic de strategie. Dar merge!

28 Ian 2020
Banii tăi

Nu reuşeşti deloc să strângi bani? Poate că ai încercat greşit. Există o metodă încercată şi validată de economiştii lumii.

Oricât de mare sau mic ar fi venitul tău, cu un pic de strâmtorare se poate. Se spune că este indicat ca 10% din venitul tău lunar să-l pui deoparte. Primul pas, şi cel mai important este să pui banii la economii în momentul în care ei vin, nu la sfârşitul lunii. Astfel te forţezi să te încadrezi în ce îţi rămâne.

Ţine minte că oricât de puţin ai economisi lună de lună, banii aceia se strâng. Nu e indicat să pui într-o lună mai mult şi în alta deloc, pentru că nu-ţi formezi obişnuinţa, care, după incredibil de puţină vreme, devine cel mai important factor în economisire. Deci nu suma contează, ci faptul că pui regulat bani la păstrare.

Cea mai lejeră formă să-i ţii este un plic, undeva, ascuns prin casă. Dar este oare asta cea mai sigură metodă să păstrezi bani?

Mai sănătos ar fi să-i duci la o bancă. Măcar stau în siguranţă, dacă oricum mare dobândă nu primeşti pe ei. Dar, probabil că te gândeşti că suma strânsă lunar nu merită drumul la bancă. 

NU trebuie să te duci până la bancă. E de ajuns să ai un cont. Apoi, poţi muta banii de pe telefon în orice fel de cont doreşti, în câteva secunde. Inclusiv într-un cont pe care ţi-l faci pentru un depozit. 

De asta, băncile îţi dau mai multe posibilităţi de economisire. Şi apoi, dacă tot se strânge ceva, cum ai acces la bani în cel mai scurt timp dacă ai nevoie de ei? Tot cu telefonul faci şi asta şi tot câteva secunde durează.

Citește aici unde să pui banii strânși. Stau și bine și ai oricând acces la ei.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter