• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

La ce bănci poţi schimba cel mai avantajos euro şi lei

27 Apr 2019
Banii tăi

Ce face românul când nu mai are bani? Schimbă 100 de euro. A devenit deja un proverb. Sunt momente în care avem nevoie urgent de bani şi mulţi dintre noi apelează la puşculiţa cu euro. De asemenea, există situaţii în care avem nevoie de euro. Poate cineva din familie trebuie să plece în străinătate. Cum casele de schimb nu au întotdeauna moneda pe care vrei s-o schimbi, e posinil ca urgenţa să te ducă la o bancă. Sunt bănci mai darnice şi altele mai zgârcite. Dacă vreţi să apelaţi la bănci pentru schimbul valutar, puteţi vedea mai jos care sunt băncile care tradiţional au cel mai avantajos curs euro/leu. Vi le arătăm şi pe cele care au cele mai dezavantajoase cursuri pentru client.

Diferenţele la schimbarea unei sume echivalente a 1.000 de euro pot ajunge uneori şi la 100 de lei.

Dacă vreţi să schimbaţi euro în lei, cel mai bun curs îl veţi găsi la Alpha Bank, Banca Romaneasca, Idea Bank, Patria Bank, Garanti Bank, CEC Bank. Veţi obţine mai puţini lei dacă veţi schimba monedă europeană la OTP Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BCR, ING, Piraeus Bank.

Dacă doriţi să cumpăraţi euro, băncile care au cel mai bun curs pentru euro sunt Idea Bank, Alpha Bank, CEC Bank şi Garanti Bank. La jumătatea clasamentului sunt Banca Transilvania, ProCredit Bank şi FIRST BANK (Piraeus Bank).

BCR, Raiffeisen, ING şi OTP Bank au cel mai scump euro.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter