• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Epidemia de Coronavirus pune în mișcare servicii în premieră pentru România. Acum poți plăti ratele la credit fără să mergi la bancă și fără să folosești internetul

29 Mai 2020
Banii tăi

Printre multele sale efecte negative, pandemia de Coronavirus a generat și schimbări în bine în societate și în economie. Oamenii și firmele sunt forțați să inoveze și să se dptee noilor condiții și astfel apar produse și servicii care altădată nu existau. Unul dintre aceste servicii, oferit în premieră pentru România, permite clienților băncilor să își achite ratele fără să mergă la bancă și chiar fără să fie nevoie să utilizeze mijloacele de plată online (dificil de folosit pentru destul români și mai ales pentru cei în vârstă). Serviciul de numit Total Collect Home a fost lansat de Poșta Română   și presupune ca un poștaș să colecteze banii de rată de la clientul care cere acest lucru. 

Clienţii băncilor care au în derulare un credit, au la dispoziţie serviciul Poştei Române - Total Collect Home, prin intermediul căruia pot achita ratele bancare fără a se mai deplasa la sediul băncii. Compania poate încasa ratele creditelor prin intermediul factorului poştal, operaţiunile de încasare în numerar a ratelor urmând a se efectua la domiciliul titularilor de credit, la solicitarea acestora.

Clientul prezintă factorului poştal fie înştiinţarea de plată primită de la bancă cu partea detaşabilă prevăzută cu cod de bare, fie îi solicită acestuia un formular tipizat de depunere numerar pe care îl va completa cu toate informaţiile de identificare a operaţiunii (nume, prenume, cont, sumă depusă). Titularul creditului va primi din partea factorului poştal o chitanţă care atestă achitarea ratei.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter