• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Declarația unică 2021 - noutăți pentru șomajul tehnic plătit de stat. Termenul de depunere

14 Ian 2021
Banii tăi

Declaraţia unică pentru persoanele fizice pentru veniturile realizate în 2020 şi pentru veniturile estimate în 2021 se va depune anul acesta până pe 25 mai 2021 inclusiv.

Cine o depune

În primul rând, declarația trebuie depusă de persoanele care au lucrat fără un contract de muncă normal (carte de muncă), în cazul în care vor să beneficieze de asigurare de sănătate de la stat.

Ca element de noutate față de 2020, declarația trebuie depusă de persoanele care şi de către beneficiarii de drepturi de autor, de profesioniştii şi avocaţii care au primit indemnizaţie de şomaj tehnic (plătit de stat) ca urmare a pandemiei de Covid-19, aceştia urmând să plătească impozit pe venit, CAS şi CASS pentru banii încasaţi de la stat. Termenul de plată a impozitului și contribuțiilor este tot 25 mai.

Formularul declaraţiei unice a fost actualizat cu secţiuni dedicate beneficiarilor de drepturi de autor, avocaţilor şi profesioniştilor care au primit indemnizaţie de şomaj tehnic pe perioada pandemiei de Covid-19 şi care vor plăti impozit, CAS şi CASS pentru sumele încasate de la stat, reiese din ordinul ANAF.

Tot până la 25 mai inclusiv, se declară și veniturile estimate că vor fi realizate de persoanele fizice în anul 2021. Este vorba de aceleași categorii de mai sus, tot în vederea activării asigurării publice de sănătate.

Declarația poate fi depusă direct la ghișeul ANAF din localitate sau poate fi trimisă online prin Spațiul Privat Virtual.

Formularul (212) îl găsiți în acest link.

Instrucțiunile de completare ale formularului le găsiți în acest link.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter