• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

De ce să nu flecărim gratis?

10 Dec 2017
Banii tăi

Utilizarea aplicațiilor mobile poate ușura factura telecom mai ales când vorbim la distanțe mari și pe durate mari de timp.

Putini n-au aflat că prin Whatsapp se pot trimite mesaje SMS gratuite. Descarci aplicația, înregistrezi numărul de telefon și apoi ai acces la toate persoanele din agenda ta care au la rândul lor aplicația instalată. În loc să folosești cartela prepay sau cea aferentă abonamentului de telefonie mobilă pentru a da SMS-uri (iar în cazul felicitărilor „de grup” cu ocazia unor evenimente populare-Crăciun, Paște, Revelion-dar și pentru zilele de nume, ziua națională, etc lista celor care trebuie felicitați poate fi destul de lungă) le expediezi pur și simplu din aplicație și nu te costă nimic. Evident, nu te costă nimic altceva dacă ai plătit anterior abonamentul la internet (mobil sau fix) sau dacă ești găzduit de o rețea unde acest lucru s-a făcut la timp.

Mai nou, prin Whatsapp se pot face și transmisii video, așa că sunt motive suplimentare de distracție...dacă nu suni în roaming. Asta deoarece costurile cu internetul pot fi piperate în afara țării atunci când ai depășit cantitatea de MB alocată de operator potrivit tipului tău de abonament .

In condițiile în care abonamamentele de telefonie mobilă cu net nelimitat pleacă de la 5 euro pe lună, în funcție de furnizor, folosirea convorbirilor și a mesageriei prin intermediul aplicațiilor mobile este de luat în calcul mai ales dacă vom suna în afara țării iar destinatarul apelului are o conexiune WiFi cuprinzătoare. Sau dacă ne-am epuizat pur și simplu minutele alocate în cadrul abonamentului de mobil si facem apeluri naționale. Sigur, calitatea convorbirilor prin aplicație nu este perfectă, mai apar întreruperi și interferențe, dar pentru cei care vor să economisească și care vorbesc în plus destul de des la mobil din țară în străinătate este o alternativă de luat în calcul. Aplicații mobile prin intermediul cărora se pot face convorbiri pe mobil:Skype, Whatsapp, Hangouts, Viber, etc. Vezi aici un top al aplicațiilor după consumul de date pentru un minut de convorbire.

(Cristian Dogaru)

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter