• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cum îţi schimbi furnizorul de curent electric, pentru a plăti mai puțin. E simplu și gratuit

26 Ian 2021
Banii tăi

De la 1 ianuarie piața energiei electrice s-a liberalizat. Asta înseamnă că îți poți alege orice furnizor de curent vrei, funcție de ce preț oferă pe kilowat. Pe acest site (link direct)  găsești o aplicație unde poți compara ofertele de preț pe kilowat la această dată.

Imediat ce te-ai hotărât că vrei să îți schimbi furnizorul de curent, după ce ai ales la ce companie de curent vrei să te muți, trimiți un mail firmei respective pentru o ofertă. 

Furnizorul poate fi oricare din operatorii economici detinatori de licenta de furnizare de pe teritoriul Romaniei, acest serviciu nefiind limitat la o anumita zona geografica de deservire.

Lista furnizorilor de energie electrică care activează pe piața cu amănuntul poate fi consultată pe pagina de internet www.anre.ro, secțiunea Info consumatori. Aici ai un link direct către lista de furnizori.

Pentru a încheia noul contract de furnizare a energiei electrice, clientul final are obligaţia de a transmite furnizorului nou cel puţin următoarele date: adresa locului de consum, denumirea furnizorului actual, codul unic de identificare a punctului/punctelor de măsurare înscris pe factura de energie electrică, valoarea facturilor scadente şi neachitate până la data notificării, cantităţile de energie electrică pentru care trebuie asigurată furnizarea energiei electrice după caz.

După ce clientul final şi furnizorul nou convin asupra clauzelor contractuale, inclusiv asupra preţului energiei electrice, încheie contractul de furnizare a energiei electrice.

Contractul de furnizare a energiei electrice încheiat cu noul furnizor produce efecte de la data încetării contractului încheiat cu furnizorul actual.

Clientul final de energie electrică este obligat să notifice furnizorului actual încetarea contractului de furnizare cu cel puţin 21 de zile înainte.

La solicitarea clientului final şi pe baza contractului de furnizare a energiei electrice încheiat cu clientul final, noul furnizor are obligaţia de a întreprinde demersurile necesare încheierii contractului/contractelor pentru asigurarea serviciului/serviciilor de reţea.

Pe durata procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică, furnizorul actual NU ARE VOIE să-ți întrerupă curentul.

ESTE GRATUIT. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea acestuia.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter