• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cum îți cumperi liniștea cu patru covrigi sau o sticlă de Cola

13 Noi 2018
Banii tăi

 

“ E greu să vinzi aigurări, pentru că nimeni nu iubește asigurătorii”. A spus-o chiar șeful unei mari companii de asigurare, la nivel mondial.  Oamenii nu vor să cumpere asigurări, în primul rând că, spre deosebire de aproape orice alt produs financiar, o poliță de asigurare nu îți oferă un beneficiu palpabil, cum este, de exemplu, dobânda la un depozit sau randamentul pentru o investiție în imobiliare. Și, totuși, iată câteva argumente care s-ar putea să te facă să îți schimbă părerea.

Poate suna paradoxal, dar prețul este unul dintre ele.  Ai idee cât costă să montezi parchet nou pe 10 metrii pătrați distruși de o inudație provocată de vecini? Poate 500 sau poate chiar 1.000 de euro. Ei bine, asigurarea locuinței pe un întreg an te costă de zece ori mai puțin, și acoperă inclusiv daunele provocate tuturor bunurilor din casă, dar și cele care ar apărea în urma unui cutremur mare sau a unei inundații ori a unei furtuni. Ți-ai bușit bara din față la mașină? Scoți din buzunar până la 1.000 de lei, adică cam cât ar trebui să plătești pe o asigurare CASCO pe cel puțin jumătate de an, fiind păzit de aproape orice riscuri pot provoca daune mașinii tale.

Pe scurt, atru covrigi sau o sticlă cu Cola. Atât trebuie să cheltuiască zilnic un tânăr cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani care vrea să își pună la adăpost cele mai importante bunuri, adică locuința și mașina. Estimarea aparține directorului unei companii de top din România, care a luat în calcul tarifele medii de asigurare și prețurile incluse în diverse analize.

Concret, asigurarările auto (CASCO și RCA cu tot cu opțiunea de decontare directă) și cele două asigurări de locuință (cea obligatorie emisă de PAID și cea facultativă) presupun un cost anual de aproxiativ 1.400 de lei în cazul unui tânăr în vârstă de 38 de ani care conduce un Logan și locuiește într-un  apartament cu două camere din București. Pentru acest cost, care ar însemna în jur de 4 lei pe zi, sunt asigurate la întreaga valoare, și pentru principalele riscuri, mașina și apartamentul.

În cazul automobilului, este acoperit furtul și orice tip de defectiune rezultată în urma unor coliziuni. În cazul apartamentului, sunt acoperite daunele provocate de cutremur, inundație, incediu și inundație de conductă, inclusiv valoarea bunurilor din locuință și a finisajelor.

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter