• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cum afli online dacă angajatorul ţi-a plătit pensia şi câţi bani ai adunat

24 Iun 2019
Banii tăi

Îţi poţi crea pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, un cont online  din care poţi afla care dintre angajatorii pentru care ai lucrat până ţi-au virat contribuţia la pensie, pe care, altfel, ţi-a oprit-o din salariu, potrivit legii.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să completezi un formular de pe site-ul casei de pensii, pe care îl găseşti în acest link. Apoi, formularul completat trebuie printat şi semnat. 
După ce veţi tipări formularul, veţi constata că data la care l-aţi completat online e trecută automat pe această cerere. 
Cu el te duci la orice Casă de Pensii din ţară, şi trebuie să ai la tine actul de identitate în original şi copie. După depunerea formularului, casa de pensii îţi va trimite un mail în care îţi confirmă că ai conttul activat şi îţi poţi vedea datele şi sumele legate de contribuţiile tale la pensie. Aceasta este pagina de logare la cont

După ce vă creaţi cont pe site-ul Casei de Pensii puteţi vedea online, în timp real, date din carnetul dumneavoastră de muncă, stagiile anuale şi lunare de cotizare la pensii, începând din aprilie 2001 (câte puncte aţi realizat la pensie, până acum).Veţi afla numele angajatorilor care au virat contribuţia de asigurări sociale (CAS), precum şi venitul brut la care au plătit CAS. De asemenea, tot în cont veţi găsi şi informații referitoare la viramentele la Pilonul II de pensii.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter