• Creditare
    Responsabilă
  • Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Chiar vă e necesară o tabletă?

13 Feb 2014
Banii tăi

Greierele:  Ia uite Furni', mi-am luat tabletă nouă, am găsit o variantă cu memorie mai mare, procesor mai bun și cameră foto mai performantă decât la cea veche. 
 
Furnica: Ahaa.. Și pe cea veche de când o aveai?
 
Greierele: Tocmai de...săptămâna trecută. 

 

Absolut surprinzătoare isteria gadgeturilor IT din ultima vreme, cu tabletele și smartphone-urile ca vârf de lance. Dacă în cazul unui telefon inteligent, simbioza dintre camera foto, reportofon, laptop conectat la internet, ebook reader și dispozitivele de stocare justifica interesul și pasiunea cumpărătorilor, nu chiar aceleași lucruri s-ar putea spune despre tablete. 
 

În primul rând, mobilitatea este mai redusă decât în cazul unui telefon iar funcționalitatea mai limitată. Nu poți iniția confortabil apeluri telefonice de pe o tabletă, bateria ține în majoritatea cazurilor mai puțin decât în cazul telefonului, o strecori mai greu în buzunarul pantalonilor când ieși în fugă de acasă.
 

Accesul la internet, marele drog al zilelor noastre care ne obligă să fim permanent conectați, mai nou prin intermediul unor dispozitive cât mai mobile (telefon, tabletă, conexiunea de date de acasă de la bătrânul laptop nemaifiind de ajuns), este destul de comod de pe un telefon mobil cu diagonală de peste 4 inch pentru a mai fi necesară și o tabletă. 
 

Apoi, dacă telefonul inteligent la purtător și internetul „fix” de acasă și birou sunt suficiente, la ce bun să mai avem o tabletă în dotare? Sigur, pentru un copil ahtiat după jocuri, problema se pune diferit, cel puțin până nu apucă să se plictisească de ecranul de 7 inch și personajele ce-l populează. 
 

Avem însă bănuiala cu nu copii au asigurat grosul vânzărilor celor 600.000 de tablete comercializate în 2013, ci tot adulții „gadgetari”.
 

Tabletele exprimau încă noutatea anul trecut dar credem că isteria tabletelor se va stinge mai repede decât în cazul smartphone-urilor pe măsură ce fanii lor își vor da seama de utilitatea restrânsă și de problemele suplimentare ce apar față de un telefon (bateria nu se poate înlocui de către utilizator, înlocuirea ei la service impreună cu manopera costă cam cât o tabletă low cost, piesele de schimb nu mai sunt aduse după ce produsul nu mai se importă ceea ce face ca la finalul garanției mare parte a tabletelor să își găsească natural drumul spre coș, etc)

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter