• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Câţi bani investeşti într-un ceas?

11 Noi 2016
Banii tăi

Ceasul este mai mult un element al brandingului personal decât un instrument utilitar şi asta pentru că, ironie a sorţii, cele mai precise ceasuri sunt şi cele mai ieftine (cele electronice).

Ce urmăresc cei care îşi cumpără ceasuri scumpe? În tot cazul nu vor doar să ştie cât mai precis ce oră e. Pentru asta există ceasuri electronice de plastic care se vând aproape la kilogram dar există şi ceasuri integrate în telefoanele mobile pentru care deja s-a achitat nota de plată.

Ceasul scump e un element al brandului personal-dă indicii asupra potenţei financiare a purtătorului precum maşina de fiţe şi telefonul mobil cu măr muşcat pe el. Dar chiar toţi cei ce cumpără astfel de accesorii au nevoie atât de mult de un plus la capitolul imagine? Bancherii de investiţii, oamenii de afaceri de succes te aştepţi să nu poarte totuşi ceasuri sport din plastic dar toţi ceilalţi care cumpără ceasuri de marcă ce doresc de fapt? Evident, în cazul majorităţii e vorba mai mult de aspiraţii decât de afişarea unui statut confirmat.

Ceasurile îi tentează şi pe cei care se simt fascinaţi de ansamblul de mici mecanisme ce le compun-vorbim de ceasurile mecanice şi ticăitul lor misterios. Are noimă să cumperi un ceas clasic din acest motiv dar are mai puţin sens să-l vrei încărcat de accesorii cam inutile. Câţi vor folosi efectiv cronograful de pildă? Ai cronometru şi la telefonul mobil cu mai multe opţiuni decât în cazul ceasului. Să nu uităm apoi de riscurile implicate de purtarea zilnică-un gest brusc şi imprudent, o lovitură accidentală şi investiţia ta într-un ceas scump,”de marcă”, poate fi grav afectată.

În concluzie, ceasurile scumpe sunt un element al brandului personal. Dacă nu ai un statut de aparat sau afişat nu prea ai de ce să investeşti într-unul. Pentru atracţia faţă de mecanisme în miniatură, un buget de 50-100 de euro ar trebui să satisfacă majoritatea amatorilor de ceasuri mecanice (cu menţiunea că un ceas cronograf e de multe ori un moft) ale unor mărci de categorie B-C.

Pentru funcţii suplimentare ataşate-cronometru, alarmă, lumină, termometru, cardiometru, etc-poţi alege un ceas sport pentru care n-ar trebui să plăteşti mai mult de 50-60 de euro dacă nu ţinteşti vârfuri de gamă.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter