• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Bursa e mai puţin riscantă decât pariurile. Chiar şi ca speculator

21 Iun 2019
Banii tăi

Ca să joci la bursă trebuie să faci fix acelaşi lucru ca înregistrarea la o casă de pariuri online. Buletinul şi cardul înregistrate, şi gata. Primul pas către un câştig rapid e simplu, dar trebuie să ai informaţii bune. După ce ţi-ai făcut contul la o firmă de profil, îţi alegi o firmă care crezi tu că va merge bine în următoarea perioadă. Cel mai bine, una pe care o cunoşti. Poate lucrezi la ea şi ştii că va lua un contract mare. Poate o rudă lucrează la o firmă care e listată (musai) pe bursă şi afli la prima mână că urmează să dea lovitura. Acesta este comportamentul obişnuit al unui speculator. Nu e nimic ilegal, chiar dacă societatea în general nu-i priveşte bine pe speculatori. 

Ar fi bine să-ţi alegi suma pe care ţi-o permiţi. Tentaţia să te împrumuţi pentru un câştig mare şi rapid, poate crezi că e şi garantat, e mare. Dar mai sănătos e să te întinzi cât ţi-e plapuma. 

O informaţie face mai mult decât toate analizele complexe pe care le fac specialiştii în bursă. Una bună, pe care să n-o ştie toată lumea, te poate duce repede la câştig. Mecanismul e simplu. Ca în orice piaţă. Oamenii care joacă la bursă stau ca în piaţă. Cumpără un produs, îl vând şi speră să rămână cu un câştig. Dacă o firmă care e listată la bursă se trezeşte dintr-o dată cu un contract care o îmbogăţeşte, iar tu afli de asta, te poţi îmbogăţi şi tu. 

E important să te uiţi la variaţia preţului din ultima vreme. Dacă îţi apare informaţia şi n-ai văzut nicio variaţie de preţ care să fi stârnit deja cumpărătorii, înseamnă că eşti pe teren propice. Înseamnă că informaţia ta e beton şi nu ştie nimeni încă de evenimentul pozitiv ce se va petrece în viaţa firmei respective. 

E clar momentul să cumperi acţiuni. Dar nu arunci toţi banii din prima. După pariuri, specula la bursă este cea mai riscantă. Avantajul ar fi că în cazul în care lucrurile nu ies bine, nu pierzi toţi banii, ca la pariuri. Poţi vinde în pierdere asumată.

Dacă lucrurile ies bine, când vinzi ce-ai cumpărat? Cel mai bine ar fi să-ţi faci de dinainte un pland de câştig rezonabil. Calculezi sumar cât în plus ar aduce informaţia pe care o ai în câştigurile companiei la care vrei să cumperi acţiuni şi din acel maxim scazi 10%-20%. Când ţi-ai atins pragul ţintit, ar fi bine să vinzi. Altfel, te transformi în investitor şi rămâi la cheremul variaţiilor ulterioare ale pieţei. Acela este un alt tip de câştig. Vom vorbi despre el tot aici, zilele următoare. 

 

 

 

 

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter