• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Aur! Cumpăr aur! Îți vine să crezi sau nu, românii cumpără mii de lingouri pe an. Care este cel mai bun moment pentru a îți pune banii în "metalul galben"

20 Iul 2021

Aurul este aur, spune o vorbă veche. Și nu greșește, dacă este să ne uităm la prețul aurului comparativ cu alte forme de plasament, de la depozite bancare până la investiții bursiere. Pe terme lung, cu aur nu pierzi niciodată, ba chiar, dacă ai apucat să cumperi în vârful boom-ului economic, în criză vei putea câștiga masiv vânzând aur. Întotdeauna prețul său crește pe timp de criză, tocmai pentru că este considerat un plasament sigur, spre deosebire de depozitele bancare, plasamentele bursiere sau chiar titlurile de stat, care, în crize majore sunt mai volatile decât vrem să credem, după cum ne-au arătat inclusiv ultimele prăbușiri economice. Toate statisticile arată că aurul a crescut ca preț, pe termen mediu și lung. Dar asta nu este nimic, entru că aurul are alte două mari avantaje ccare îl particularizează în lumea plasamentelor. El există fizic, adică îl poți vedea, atige și eventual vinde oricând și este prezent în rezerve limitate și din ce în ce mai mici, adică perspectiva este de creștere a prețului.

Se pare că destul români au înțeles asta, din moment ce, lunar se cumpără zeci de kiloograme , adică mii de lingouri anual. Dar care este cele mai bun moment să cumperi? Ei bine, răspunsul este unul la care sigur nu te așteptai. Îl dă unul dintre broekrii de aur importanți din România. "" India şi China sunt celemai mari pieţe pentru aur. Ele au o cultură diferită şi investesc foarte mult în bijuterii din aur. Dar bijuteriile lor sunt total diferite de cele din Occident. De aceea, cererea de aur fizic creşte forte mult în perioada organizării nunţilor din India, adică în lunile februarie-martie.  În această perioadă preţul aurului creşte. Inclusiv cotaţiile de pe piaţa din Londra sunt în această perioadă foarte apropiate de preţul cu care se cumpără aurul în India” . Dacă nu ai înțeles e bine să cumperi iînainte de sezonul nunților din India pentru că, în general, când vine acest sezon, prețul crește.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter