• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Vine vara bine-ți pare, dar ai bani să mergi la mare? Dacă nu, uite trei idei care îți pot consolida portofelul

03 Iun 2019
Afaceri

Auzi peste tot că o afacere trebuie crescută în timp, cu responabilitate și răbdare. Că o afacere se pune greu pe picioare și poate fi distrusă proporțional de repede. De altă parte ai nenumărate exemple ale unora care au dat veritabile "tunuri" și au reușit să câștige sume uriașe în doar câteva luni ori câțiva ani. 
Cei mai mulți dintre noi, să fim serioși, nu ne regăsim în niciuna dintre cele două categorii și nici nu avem calitățile necesare pentru a ajunge acolo. Toți avem, însă nevoie de bani, chiar dacă nu avem nici talentul și răbdarea necesare pentru a construit o afacere importantă și chiar dacă nu avem nici genialitatea ori relațiile și  arborele genealogic care să ne permită să ne îmbogățim peste noapte. 
Dar ceva avem. Avem creier și internet. Iar cu astea două lucruri poți face ceva bani, din ceva care seamănă doar cu afacere și care aduce beneficii și pe termen foarte scurt. Deși aceste beneficii sunt mai degrabă simbolice comparativ cu cele de care vorbeam mai sus, tot fac ușor diferența dintre o vară cu distracție și una tristă. Mai ales când vorbim despre tineri. Așa că uite câteva idei care te pot ajuta să faci ceva bani măcar pentru Vama Veche, dacă nu pentru cluburile din Mamaia. 
1) Românul se dă în vânt după gheață.  Gheață în suc, gheață în cocktail, gheață în vin. Bere la gheață, vin la gheață chiar și carne la gheață, caând e cazul să o conservi. Dacă nu ai bani să îți cumperi, împreună cu prietenii, un aparat mediu de făcut gheață, care te duce, second hand, pe la 2000 de euro pe care îi poți recupera lejer într-o vară, poți face pe intermediarul. La producători o pungă de 3 kg este 5-6 lei, la benzinării ajunge cu 12-14 lei sau mai bine, la magazinele mari cu 11 lei cel puțin, iar cele mai mici cu 9-10 lei. Tu o poți vinde lejer cu 8-9 lei și să obții și un  profit bunicel. Dacă te mai și plasezi în locuri "strategice" cum ar fi locurile de picnic sau drumurile care duc spre ieșirea din orașe către zonele verzi din jur, poți face bani frumușei.
2) Producem mai mulți pepeni decât putem noi mânca.  Motiv pentru care, în zonele tradiționale de producție kilogramul de pepene se vinde și  cu 30-40 de bani. Îl poți da ușor cu 2,5  lei, la începutul sezonului și cu 1-1,5 lei către final. Calculează ce profit ai la, 1000 de kg vândute, dacă scazi și chiria pentru taraba din piața mică, de cartier, pe care o vei folosi și benzina până la Dăbuleni și înapoi.  Față de marii comercianți ai și avantajul că poți aduce pepenele în imediata apropierii a locuinței oamenilor. 
3) De porumb nu mai vorbim. Este 5 lei un porumb fiert acum și prețul lui nu va scădea sub 3 lei nici în plin sezon. De la magazin îl cumperi cu 50 de bani, iar un aparat care să te ajute să îl păstrezi cald nu costă mai mult de 150-200 de euro. Dacă mai vii și cu inovații, cum ar fi să vinzi porumbul la pahar și să îi adaugi diverse topinguri, poți face ceva bani. Același lucru cu floricele, de exemplu. 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter