• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Viața fără Start Up Nation. Trei surse de bani gratis, pentru afacerea ta

15 Noi 2018
Afaceri

Ce antreprenor sau wannabee antreprenor din România nu a auzit de Start Up Nation? A fost atât de lăudat și de mediatizat încât probabil au auzit de el chiar și cei care nu au nicio intenție să își dezvolte o afacere. Pe scurt, programul guvernamental dă posibilitatea tinerilor care își deschid o firmă nouă să acceseze până la 200.000 de lei, fonduri nerambursabile.

Statul are la dispoziție peste 1,7 miliarde de lei pentru antreprenori. Și, totuși, anul trecut doar 23 de proiecte au fost aprobate. Anul acesta, lucrurile au stat mai bine, însă doar dacă te uiți pe cifrele mari. 

Au aplicat aproape 20.000 de antreprenori, au trecut de primele faze circa 10.000 și urmează să primească banii sub 8.500. Numai că, din cei 8.500, aproape 7.000 sunt antreprenori care dezvoltă ceva în zona IT. Adică Start Up Nation devine mai degrabă un program “ de nișă”, iar condițiile de calificare favorizează tendința aceasta.


Din fericire, pe piață există și alte programe care îți pot aduce bani nerambursabili. Iată trei dintre ele.

Până la 54.000 de euro pentru POS-uri, case de marcat, utilaje și...aproape orice

Programul Comerț 2018 dă posibilitatea firmelor din România să contracteze până la 54.000 de euro pentru a își dota afacerea.  Sunt fonduri nerambursabile, de la stat. Se pot califica aproape toate tipurile de firme, iar banii trebuie să meargă spre echipamente IT sau tehnică de calcul, cititoarea de coduri de bare, cântarea electronice, case de marcat (oricum trebuie schimbate, potrivit legii), echipamente tehnologice, construcția de site-uri și multe altele.

Până la 40.000 de euro pentru afaceri mici

Dacă vrei să ai o afacere mică pe care să o dezvolți în mediul urban, poți să te gândești la Start Up Plus. Se dau între 30.000 și 40.000 de euro, bani nerambursabili. Pe lânmgă bani, beneficiezi și de cursuri de antreprenoriat cu oameni care au avut succes în domeniu. Programul este dezvoltat în mai multe județe din țară: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sălaj și Satu Mare.

Până la 200.000 de euro pentru afaceri din cercetare și tehnologie

Antreprenori cu firme mici și mijlocii (IMM) din 6 județe pot obține fonduri europene între 25.000 de euro și 200.000 de euro fiecare, printr-o linie de finanțare destinată afacerilor care implică cercetare și tehnologie, potrivit unei informări publicate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est. Se pot finanța de la spații de producție și utilaje până la cheltuieli pentru obținerea de brevete sau licențe.
 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter