• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Poți primi bani gratis pentru mici afaceri

31 Ian 2018
Afaceri

Sumele nu sunt impresionante (câteva zeci de mii de euro) dar condițiile pentru obținerea lor nu sunt draconice. Și având în vedere că aportul antreprenorilor tinde spre zero chiar merită să-ți bați capul cu alcătuirea dosarului.

Ce poate fi mai interesant pentru un tânăr antreprenor aflat la început de drum decât obținerea unei finanțări nerambursabile? Din vreme în vreme aceste programe apar și cei care sunt interesați de un prim start în business nu trebuie să se înarmeze decât cu răbdare și cunoștiințe în alcătuirea unui plan de afaceri viabil. Sigur, mai trebuie și ideea de business în sine, un detaliu care nu reprezintă totuși floare la ureche  într-o lume dominată tot mai mult de marii jucători, fie că vorbim de producție, de vânzări sau servicii. Plus răbdarea de a strânge migălos documentația într-un dosar și a trece apoi de toate filtrele birocratice de pe traseu. Dar, una peste alta, efeortul merită: câteva zeci de mii de euro nerambursabili nu se găsesc pe toate drumurile.

Iată de pildă un astfel de program lansat recent în zona de Vest a țării. Potrivit startupcafe.ro, Asociația Inceptus România, împreună cu partenerii săi-Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Fiatest SRL şi Patronatul Tinerilor Întreprinzători Cluj-implementează începând cu 10 ianuarie 2018 proiectul Start Up AIR-Antreprenoriat Inovativ în regiunea Nord-Vest. Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 luni (ianuarie 2018 - ianuarie 2021) și se adresează persoanelor din regiunea Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj), care vor să intre în afaceri. Valoarea totală a proiectului este de 14, 6 milioane lei, din care 99% reprezintă finanţare nerambursabilă.

În total în acest proiect ar urmă să fie atrase 450 de persoane, iar dintre acestea 400 vor participa la programul de formare antreprenorială. Tuturor persoanelor înscrise în proiect li se oferă posibilitatea participării la concursul de planuri de afaceri în urmă căruia doar 60 de viitori antreprenori vor câștiga granturi nerambursabile de aproximativ 33.300 euro fiecare.

Condițiile de participare pentru persoanele interesate nu sunt draconice și includ vârsta: minimă de 18 ani, reședința în zona Nord-Vest a țării, intenția de a înființa o afacere non-agricolă în mediul urban din zona respectivă, solicitanții să nu fie acționari majoritari într-o firma cu obiect similar de activitate și să se angajeze să mențină cel puțin 2 locuri de muncă pe perioada de derulare a proiectului.

Mai mult, antreprenorii selectați vor primi consultanță gratuită pentru înființarea firmelor și demararea afacerii iar banii vor intra mai repede-grosul finanțării (75%) sunt primiți imediat după ce firma devine operațională. Mai multe detalii pe www.startupair.ro

(Cristian Dogaru)

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter