• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Nu e cinism, e doar statistică. COVID 19 aduce vești bune pentru angajatori. Dacă ai o firmă, mai ales una mică, ai șansa să îți scadă serios cheltuielile. Uite de ce!

28 Oct 2020
Afaceri

Pentru firmele mici și foarte mici din România, dar nu doar de la noi, chletuielile curente reprezintă cea mai mare parte din totalul cheltuielilor. Mai ales când activezi în domenii de rutină, cum este micul comerț de exemplu sau industria alimentară, adică ai un magzin de bloc sau o covrigărie, chletuieli de tip utilități, combustibili și , mai ales salarii sunt cele care au ponderea cea mai mare. Ei bine, din acest puct de vedere criza COVID 19 vine cu vești bune. Mai ales în cazul celor care reușesc să își mențină încasările (iar în domeniul alimentar, de exemplu, nu sunt scăderi, ba dimpotrivă) afacerile ar trebi să fie mai profitabile în prezent.

În primul rând a scăzut la minime istorice prețul petrolului și, prin urmare, a scăzut prețul combustibililor pentru mașinile cu care transportă marfa. În al doilea rând, cu prețul petrolului a scăzu și prețul gazelor naturale, dar și cel al energiei electrice. Mai mult, în ceea ce privește utilitățile tot de anul acesta există metode de a le scădea și mai mult prețul.

Uite aici cum poți face să reduci semnificativ facturile de utilități

Nu în ultimul rând, statsticile arată că angajații români sunt dispuși să accepte salarii mai mici. Poate suna cinic, dar e doar statistică, iar pentru o firmă mică reducerea cheltuielilor cu salariile poate însemna diferența dintre supreviețuire și faliment.

Candidații la joburi în România au început să accepte salarii mai mici și alte concesii, în perioada aceasta de criză COVID-19 față de situația lor anterioară, susține site-ul de recrutare eJobs, care a făcut studiu în rândul utilizatorilor platformei sale.

Peste 150.000 de candidați aplică lunar pe eJobs, numărul lor înregistrând creșteri constante în ultimele 6 luni, de când piața muncii s-a schimbat complet.

Spre deosebire de anii trecuți, când angajatorii erau cei nevoiți să facă o serie de compromisuri pentru a atrage cât mai mulți candidați relevanți, acum cei care își caută un loc de muncă sunt puși în fața unor concesii pe care, până nu demult, nici măcar nu le-ar fi luat în calcul.

Studiul derulat de eJobs România, în rândul candidaților care au încercat să se angajeze din martie și până acum, arată că principalul compromis pe care l-au făcut cei care și-au schimbat jobul a fost să accepte o ofertă salarială mai mică decât ar fi acceptat în mod normal.

34% dintre respondenți spun că s-au angajat pe o poziție sub nivelul lor de experiență și pregătire, în timp ce aproape un sfert au declarat că nu au fost dispuși să facă niciun compromis, chiar dacă asta înseamnă că va dura mai mult până când se vor angaja. Dintre aceștia, cei mai mulți fac parte din categoriile de vârstă 18-24 de ani și 45+.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter