• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Meseriaşi pe net, ghid de prezentare

20 Sep 2017
Afaceri

Sunt câteva elemente care pot creşte atractivitatea ofertei dacă sunt incluse inteligent în prezentarea micilor meseriaşi în căutare de lucrări.

De multe ori, în disperare de cauză (citeşte-nicio sugestie în cercul de prieteni sau persoana cu care se colabora constant până atunci a devenit brusc indisponibilă), apelăm la internet pentru a găsi mici meseriaşi (instalatori, croitori, grădinari, etc). Cum ne ghidăm în alegerea celor de la care aşteptăm să nu ne dezamăgească ulterior?

Unii au drept unic criteriu preţul, alţii modul de exprimare (un anunţ cu multe greşeli gramaticale şi formulări căznite te face suspicios), destui vor ca meseriaşul să fie disponibil imediat, etc. Am găsit aici un interesant studiu de caz pe baza unei pagini de prezentare a unui mic meseriaş („Aurica zugrav serios”) care merită citit cu atenţie deoarece suprinde foarte bine caracteristicile unui anunţ care se cere băgat în seamă.

În primul rând, nu se insistă prea mult pe preţul mic („Aurica” vorbeşte doar de preţ „decent”) pentru că acest detaliu ascunde de multe ori capcane (la faţa locului destui meseriaşi cer mai mult decât pretindeau iniţial, aducând drept pretext „complexitatea” lucrării) dar se scoate în faţă principalul său cârlig de marketing- „seriozitatea”. În plus, există o poză care pare să susţină această calitate, alături de precizarea scoasă în faţă „căsătorit, 2 copii” (deci un om responsabil).

În al doilea rând, se enumeră principalele lucrări conexe pe care le poate efectua, pe lângă specializarea principală, iar ce nu intră în sfera sa de competenţă promite să le rezolve cu alţi meseriaşi cu care colaborează.

În al treilea rând, există un portofoliu de lucrări, cu pozele aferente, inclusiv ultimele realizări-cu tot cu adrese, deci se furnizează o pistă pentru eventuale referinţe, lipsa lor fiind principalul obstacol pentru mulţi când vine vorba de găsirea unui meseriaş pe net. Aţi înţeles deja că toate aceste lucruri sunt posibile pentru că există un domeniu de internet funcţional (auricazugrav.ro), un argument în plus pentru alegerea sa dintr-o vastă paletă de oferte fie de pe site-urile de licitaţii, fie de pe cele specializate.

Vezi aici un material despre cele mai populare căutări pe net după diferitele specializări ale meseriaşilor.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter