• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

James Bond îți poate salva afacerea. Nici măcar nu vrea atât de mulți bani

27 Feb 2019
Afaceri

Cred că nu există antreprenor în România care să nu se fi plâns măcar o dată că îl fură angajații. Ba , de cele mai multe ori, oamenii care fac afaceri la noi în țară spun că cea mai mare provocare pentru ei este să găsească oameni de încredere, pentru că toți românii zunt ho'i. Nu om fi noi chiar toți hoți din naștere, dar ceva adevăr există în toate astea.

Sunt și statistici care arată că fraudele gândite de angajați aduc pierderi semnificative firmelor. Nu vorbim aici de cazuri celebre în care rețele bine puse la punct au sustras milioane de euro din companii mari sau bănci ci vorbim inclusiv despre firme mici, spoliate încet dar sigur de propriii angajați.

Gândește-te că este suficient să te fure vînzătoarea de la chioșcul pe care îl ai la parterul blocului și afacerea ta se clatină. Nu mai spun dacă directorul tău de vânzări este prea prieten cu concurența sau dacă omul care îți ține contabilitatea practică „optimizări fiscale” către propriile firme.

Dar știi ceva? Există o soluție. Poate suna prea „ca în filme”, sau prea sofistcat, nepotrivit pentru o afacere mică, însă nu e așa. Detectivii sunt o soluție. Pe piața din România sunt vreo 2.000 de oameni care fac asta și sunt 200 de firme înregistrate cu acest profil de activitate.

Pentru doar câteva sute de euro, ai ocazia să verifici dacă un anume angajat, pe care îl bănuiești, fură din firmă. De la filaj la căutări în diverse baze de date, detectivii particulari au multe metode să îți arate adevărul. Pentru alte câteva sute ai posibilitatea să implementezi proceduri clare să să te ferească de fraude și pentru viitor. O zi de filaj costă cam 50 de euro, iar un dosar complet al unui angajat, inclusiv cu verificarea CV-ului, nu sare de 500-700 de euro, o sumă nu foarte mare, pe care cu siguranță merită să o dai, atunci când știi că ai angajați cu probleme.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter