• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Fă bani din “arbitraj” pe piața legumelor

15 Feb 2019
Afaceri

E greu în ziua de azi să fii omul care are “non stop-ul” de la parterul blocului. Unde sunt vremurile când toată lumea venea la tine să ia apă bere, ulei, zahăr, țigări, cafea, cola și altele!? Acum la 100 de metri ai un Mega Image, la 150 un Lidl și, între ele, încă un Shop and Go. Dacă nu erau prietenii tăi din bloc și ăia câțiva bătrâni pentru care e greu să parcurgă cei 100-200 m, până acum închideai de multă vreme.

Și totuși nu este chiar așa. Există o categorie de produse de care oamenii nu sunt aproape niciodată mulțumiți atunci când le cumpără de la supermarket sau hipermarket. De multe ori e vorba de preț, de multe ori de calitate și țara de proveniență, de cele mai multe ori de ambele. Iar această nemulțumire o vezi aproape zilnic exprimată în știri din presă. 

Astea sunt legumele și zarzavaturie și mai ales cele de bază cum sunt cartofii, ceapa, morcovul, țelina, salata verde.

Alternativa la supermarket există și se numește piață. Dar cine mai are timp să meargă astăzi la piață? Ei bine, poți face tu piața pentru vecinii tăi și cei din blocurile din jur. Și sigur vei avea de câștigat pentru că, la cartofi, de exemplu, uneori diferența de preț este aproape de la simplu la dublu, iar cea de calitate este evidentă, de cele mai multe ori. Așadar, dacă iei cartofii cu 2,5 lei de la piață și ei se vând la market cu 4,2 lei, nu ți-ar fi foarte greu să îi dai cu 3,5 lei și să câștigi un leu la fiecare kilogram.

La produsele mai scumpe, ca anumite zarzavaturi, câștigul este de chiar mai mare. Fructele de sezon, ca pepenii, pot fi și ele o sursă de profit.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter