• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

De ce să produci sau să stai pe salariu, dacă poți să intermediezi? Uite o afacere în care faci bani cu legea în mână

19 Dec 2018
Afaceri

Peste 25% dintre români sunt nostalgici după comunism. Ei cred că viitorul acestei țări este legat doar de producție, de marile fabrici pe care, din diferite motive, nu le mai avem. Și sunt siguri că, fără un program de la 7 la 15:30, într-o fabrică, nu se poate.

 Dar, hei, multe dintre țările dezvoltate ale lumii au ajuns aici nu neapărat pentru că au făcut tractoare și turbine, ci și pentru că au știut cum să speculeze orice oportunitate. Și pentru că oamenii din acele țări și-au dezvoltat mici afaceri, cât se poate de oportuniste.

Fie că vorbim de servicii din turism sau de intermedieri în lumea financiară.

Nu spune nimeni că o să ajungi milionar dacă intri în lumea intermedierii, dar o viață cel puțin decentă poți să ai.

Uite, de exemplu, un domeniu în care legile recent adoptate de Parlament te sprijină.

Știai că firmele de asigurare sunt obligate să asigure păgubiților din accidente mașină la schimb, pe toată perioada reparațiilor, atunci când e vorba de daune din RCA?

Dacă nu știai, tocmai ai aflat. Dar știai că în România sunt peste 11.000 de service-uri care lucrează cu companiile de asigurări și că majoritatea covârșitoare nu au firme specializate care să ofere clienților mașină la schimb?

Toate ar fi dispuse ca, pentru un comision, să te recomande firmelor de asigurare.

O zi de închiriere pentru un astfel de automobil pleacă de la 400 de lei și ajunge și la 800 de lei. Vorbim, în termeni decenți, de măcar 100 de euro pe zi, pentru o mașină închiriată. Bani siguri, plătiți de firmele de asigurare.

Google îți arată că, în condiții normale, o firmă specializată în domeniu, nu cere mai mult de 30-50 de euro pe zi.

Așadar, ai un business. Caută un prieten cu service sau, dacă nu ai prieteni în domeniu, oferă serviciile tale cât mai multor service-uri.

Investiția inițială nu e chiar mică, dar merită. Ca să iei în leasing măcar 3 mașini, să spunem Logan, te costă, lunar, undeva la 300 de euro. Desigur, trebuie să fii și solvabil pentru o astfel de finanțare. Dar mai există și varianta împrumutului. Dacă optezi pentru mașini second hand, cu 6000-7000 de euro, poți deja să ai trei automobile în stare bună de funcționare.

La 100 de euro pe zi, cu trei mașini care, să spunem, ar fi ocupate măcar 10 zile pe lună înseamnă deja 3000 de euro. Dacă service-ul cu care lucrezi îți cere un comision de 30-40%, înseamnă că rămâi cu  măcar 1.800 de euro pe lună. Dacă scazi taxele și impozitele, profitul tău lunar merge spre cel puțin 1200 de euro. Asta înseamnă că, în 5-6 luni deja ai scos valoarea mașinilor. Cu tot cu dobânzi, în maximum un an îți poți achita și creditul. Mai departe, totul o să fie profit.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter