• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Cum vor băncile să arate afacere ta ca să îți poată da credit. Cele șapte puncte care iau mereu ochii bancherilor

25 Aug 2020
Afaceri

Creditarea bancară, trebuie să o recunoaștem, a mers mereu greu în România, cu excepția scurtei perioade dintre 2005 și 2008 când s-a dat mult, repede și cam fără cap. Nici acum lucrurile nu sunt mai dinamice decât în general, iar când vine vorba despre creditarea afacerilor, mai ales a celor antreprenoriale reticența bancherilor este legendară. Practic, doar câteva bănci sunt realmente deschise în a credita antreprenorii locali și mai puține fiind acelea care bagă în seamă afacerile mici. De aceea e bine ca atunci când te duci să ceri bani să știi cam cum trebuie să arate afacereaa ta. O bancă mare a lansat recent un ghid în care spune tocmai la ce se uită bancherii. Iată cele șapte puncte, cu "traducere" noastră :

1) Bancherul trebuie să înțeleagă afacerea și soliditatea companiei pe durata creditului-  Așadar, când îți faaci planul pentru un credit, analizează pe cât timp poți prezenta o proiecție viabilă și corentă (de exemplu, pe cât timp ai contractele cu principalii clienți sau furnizori) și limitează-te la această perioadă pentru creditul tău.

2) Să aibă încredere în Expertiza și Implicarea Managementului- Învață-ți bine afacerea, ca să prezinți încredere. Dacă ești la început, mai bine te apuci de cevaaa la care te pricepi, de exemplu ce i studit în Facultate. 

3) Să aibă claritate asupra Situațiilor financiare și evoluției acestora- Dacă ai o afacere care merge un an "bombă"  și unul "dezastru", mai bine să nu încerci să iei credit

4) Să evalueze realist Capacitatea de plată- Câteodată ai nevoie și de noroc.

5) Să existe o Comunicare directă și deschisă cu privire la nevoile companiei- La bancher nu mergi ca la medic, dar mergi ca la avocat. Dacă spui adevărul ai șaanse mai mari.

6) Să existe un plan de afaceri realist și documentat- Un broker de credite te poate ajuta mult. sau poate chiar un prieten mai vechi în relația cu băncile

7) Să fie menținut un Profil de risc echilibrat

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter