Cursuri de digitalizare gratuite pentru afacerea ta: unde te poți înscrie și ce înveți

Asociația Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România(CCIFER) oferă, prin programul cu fonduri europene DigitON, accesul la cursuri de transformare digitală a afacerilor. Îți prezentăm în acest material ce afaceri sunt eligibile, cum îți poți înscrie gratuit angajații la curs și ce vor învăța aceștia. 

Prin acest program, 100 de întreprinderi mici și mijlocii din sectoare economice cu potențial competitiv, precum turism, fabricație de produse manufacturiere, industrie alimentară sau comerț, au acces la cursuri care își propun să le ajute să-și dezvolte afacerea prin intermediul digitalizării. 

În urma cursurilor, a sesiunilor de consultanță și mentorat, organizația precizează că până la sfârșitul anului 2023, 400 de angajați cheie din IMM-uri vor dobândi cunoștințe de bază care contribuie la performanța afacerilor prin eficientizarea și digitalizarea proceselor de lucru și reducerea costurilor, eliminând cheltuielile inutile din procesul de lucru tradițional. 

Te poți înscrie până la data de 20 februarie, toate informațiile despre conținutul cursurilor și condițiile de participare fiind publice AICI. 

E important de menționat faptul că poți înscrie între 4 și 10 angajați din companie, angajați care vor beneficia de un program complex de formare, care combină teoria cu practica. 

Program gratuit pentru digitalizarea afacerii: ce vei învăța și care sunt condițiile de înscriere

Angajații vor învăța, utilizând tehnologia, să realizeze proiecte de digitalizare, să îmbunătățească și să eficientizeze procesele de lucru și să dezvolte o cultură organizațională bazată pe colaborare hibridă, pe optimizare și ameliorare a relației interne și externe. Cursurile au loc online și acoperă subiecte precum: conștientizarea importanței digitalizării, digitalizare de bază pentru eficientizarea muncii, digitalizarea performanței, transformarea digitală și digitalizare competitivă.  

Pentru a te putea înscrie, IMM-ul tău trebuie să fie înregistrat și să își desfășoare activitățile în următoarele regiuni:

  • Nord-Est – județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
  • Centru – județele: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu;
  • Nord-Vest – județele: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj;
  • Vest – județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș;
  • Sud-Muntenia – județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman;