• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Sfatul potrivit, profitul potrivit

10 Oct 2014
Sfatul expertului

Orice consultant financiar bun îți poate spune destul de limpede care sunt investițiile cel mai profitabile în perioada de criză și instabilitate financiară pe care o traversăm. Pentru că este destul de simplu să vezi ce funcționează acum și ce nu funcționează. Există însă și alte elemente extrem de importante în afară de eficiență de care trebuie să ții seama atunci când dai cuiva un sfat financiar… Și nu doar financiar.

În principiu, toți știm care sunt alegerile cele bune în viață, ce ar fi bine să facem și ce nu, ce ar fi mai productiv, mai sănătos, mai moral sau mai lucrativ, însă nu întotdeauna putem urma deciziile corecte. Fiecare dintre noi avem preferințe și slăbiciuni. Avem ezitări și temeri. Avem speranțe și disperări. Toate ne fac să știm să optăm înțelept cu gândul, dar baterea inimii ori zvâcnetul emoției să ne împiedice să trecem la fapte.

E la fel și în materie de iubire, și în materie de economisire. Dacă cineva ne va spune, cu toată buna credință a lumii, că nu e bine să ne îndrăgostim de un bărbat însurat sau de o femeie măritată, s-ar putea să-i dăm dreptate doar de formă, dar să nu ne putem abține de la dulcea ispită a unei iubiri triste și neîmplinite. “Stai deoparte!” nu va fi decât un sfat irosit, o pierdere de vreme pentru căutătorii unor asemenea amoruri dulci-amare. La fel și atunci când vine vorba despre cumpătare și economisire, despre investiții și modalități de creștere a profitului, sfaturile pot nimeri pe un teren prielnic sau mai bolovănos.

Există oameni cărora le place riscul și știu să și-l asume. Ei sunt aceia cărora sfatul de a investi la bursă le-ar veni mănușă. Sunt și oameni care au răbdarea, puterea și tăria ca, atunci când pun bani deoparte, să nu se mai atingă de ei. La profilul lor se potrivește perfect economisirea pe termen lung, cu dobânzi la termen. Există oameni care nu se simt în siguranță decât dacă au pământuri sau case. (Din categoria asta se pare că fac parte cei cu profil tipic de candidat la președinție din țara noastră, fiindcă, după cum ați văzut din declarațiile lor de avere, cei 14 candidați din actuala campanie se iau la întrecere între ei cu câte minim cinci imobile, terenuri sau spații comerciale – dar aceasta este o altă discuție, mai puțin practică și mai puțin simpatică decât cele pe care le purtăm noi aici, pe SigurantaFinanciara.ro . Aceștia sunt cei care vor opta mereu pentru agoniselile cu temelie…

Care sunt, deci, cele mai importante și profitabile investiții pe care le putem face? Investești la bursă sau în propria afacere? Cumperi imobiliare sau mizezi pe o investiție în aur? În primul rând, trebuie să afli ce ți s-ar potrivi mai bine. Iar apoi, aici, pe SigurantaFinanciara.ro  poți găsi cele mai bune idei de investiții și afla, folosind calculatorul de investiții   în cât timp îți poți dubla plasamentul financiar. Urmând sfaturile experților  poți lua o decizie informată despre cum să economisești și ce riscuri esti dispus să-ți asumi atunci când decizi cât vrei să economisești, ce tip de cont de economii ți se potriveste si pe ce perioadă să îl deschizi. Și, dacă vei face asta, vei câștiga nu doar bani, ci și puterea de a te analiza onest, așa cum ești, și de a pricepe că doar sfaturile potrivite pot fi date sau primite cu folos…

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter