• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Prea mult, prea puțin…

26 Iun 2015
Sfatul expertului

Trăim, paradoxal, în secolul în care suntem tot mai atrași și mai fascinați de posibilitățile noastre spirituale, dar și tot mai dornici de achiziții materiale. Marii oameni ai lumii, intelectualii sau potentații planetei își exersează, cu încredere și bucurie, nu doar cunoștințele adunate în școli, ci și forțele nebănuite ale psihicului, își lustruiesc chakrele în exerciții mentale și își deschid psihicul către cer și nemărginiri care așteaptă să fie cucerite cu puterea sufletului. Pe de altă parte, tot ei - sau alții ca ei - dau tonul îmbogățirilor nemăsurate, adunând averi cu care ar putea trăi țări întregi sau neamuri pe sute de generații, zidind munți de bani în conturi mai mult sau mai puțin secrete sau investindu-i în palate enorme, în proprietăți fără sfârșit, în acțiuni fără număr, în rente dulci și pufoase…

E greu să găsim granița fină și demnă dintre prea puțin și prea mult. E greu să așezăm în balans talgerele cu bunuri materiale și cu achiziții spirituale, în așa fel, încât să ne simțim cu adevărat împliniți în căutările noastre. Și e la fel de greu să pricepem ce ne trebuie și ce nu ne trebuie cu adevărat… Pentru că în zilele noastre e cool să ai mai mult decât îţi trebuie: două telefoane, trei tablete, câteva gadgeturi la modă, mai multe maşini, o grămadă de ceasuri și o mie de pantofi, totul într-o competiție a modernității, dar şi într-o risipă care dezechilibrează adesea nu doar bugetul unei familii, ci și bugetul unor țări sau comunități întregi.

Cum facem faţă presiunilor societăţii şi evaluăm ce ne trebuie cu adevărat şi ce nu ne trebuie? Cum facem diferența între ce este doar fashion sau chiar moft și ceea ce ne este necesar cu adevărat pentru a avea o viață lină, frumoasă, tihnită? Unul dintre răspunsuri este cel care ține de puterea noastră de a învăța. Lucruri folositoare despre siguranța financiară, dar și, în fiecare zi, lucruri despre noi înșine, care să ne facă să știm cu adevărat cine suntem și încotro ne îndreptăm. Viața merge înainte, iar noi trebuie să fim pregătiți pentru ziua de mâine, pentru viitorul pe care doar trecutul și prezentul îl pot face frumos cu adevărat.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter