• Creditare
    Responsabilă
  • Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Munca, victimă colaterală a pensiei minime garantate

19 Feb 2014
Sfatul expertului

Lucrând în total doar 15 ani, cu pauze de „respirație”, poți lua acceași pensie ca și un angajat „full time”, plătit cu salariul minim pe economie și care s-a dus la job timp de 35 de ani. 

 

Pensia minima garantată se acordă din 2009 ca formă de protecție socială pentru cei cu pensii foarte mici din sistemul asigurărilor sociale, în special pentru foștii agricultori. Este sub forma unui venit de completare reprezentând diferența dintre valoarea de 350 lei și pensia propriu-zisă a persoanei ajutate în acest mod.

 

Cu alte cuvinte, cine are o pensie de 200 lei va mai primi de la stat încă 150 de lei. De această facilitate beficiază în prezent peste 500.000 persoane, printre ele mulți specialiști în fofilatul prin câmpul muncii.

 

Asta deoarece poți primi pensie de asigurări sociale după o perioadă minima de cotizare de 15 ani (aici poate fi inclusă și facultatea de 4-5 ani). Nu trebuie să fie 15 ani legați, se acceptă pauzele (studii, concedii medicale, concedii de maternitate sau paternitate de 2 ani, etc).

 

Practic, cu 3 copii „distanțați” ca vârstă  (6 ani de concediu plătit pentru creșterea lor) și studii superioare ( 5 ani de vechime) n-ar mai fi nevoie decât de 4 ani de muncă pentru pensionare la limita de vârstă (60 de ani pentru femei în acest moment) după un stagiu minim de cotizare de 15 ani. Pensia ar fi minusculă în acest caz, dar asiguratul va primi diferența până la 350 lei. 
 

Ironia sorții, într-o situație similară se poate afla cineva care a muncit timp de 35 de ani și se pensionează la 65, dacă a avut în acest timp doar salariul minim pe economie. Pentru a vedea cum se întâmplă asta să privim cum se calculează valoarea pensiei.

 

Coeficienții luați în calcul la stabilirea valorii sale se obțin împărțind salariul brut lunar la salariul mediu brut lunar pe economie. În cazul nostru, am avea în acest moment 850 lei (salariul minim pe economie din ianuarie 2014)/2430 lei (salariul mediu brut în decembrie 2013), adică un coeficient de 0,34.

 

Acesta se înmulțește cu valoarea punctului de pensie, adică 790 lei, și obținem puțin peste 270 lei. Pentru calcularea pensiei ar trebui să luăm fiecare din acești coeficienți lunari, să îi adunăm, rezultatul să îl împărțim la 12 iar cu valorile medii anuale să mai facem o medie pentru un stagiu complet de cotizare (35 ani bărbați, 30 de ani femei).

 

Dacă însă raportul dintre salariul mediu pe economie și salariul minim s-ar conserva la valoarea actuală, se poate afirmă că pensia unui lucrător cu salariu minim pe economie și stagiu complet de cotizare ar avea puterea de cumpărare a mai puțin de 300 de lei din prezent.

 

Cu alte cuvinte s-ar califica la un ajutor din partea statului, egal cu diferența dintre pensia minima garantată (350 lei) și valoarea pensiei sale. O situație identică cu cea a angajatului de care va vorbeam mai sus, cu numai 15 ani de cotizare, doar 4 dintre aceștia fiind efectivi petrecuți la serviciu.

 

Nu vreau să va învăț să profitați de breșele din sistem ci doar să atrag atenția celor care muncesc pe salarii mici ce dezamăgire ar putea reprezenta pensia în curând. 
  

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter