• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Dreptul la vacanță

16 Feb 2017
Sfatul expertului

E cea mai bună perioadă pentru a-ți stabili destinațiile de vacanță, ca dovadă că acum se organizează, pretutindeni în lume, cele mai mari și mai frumoase târguri de turism. E vremea în care se dezgheață zăpezile și speranțele noastre și începem să visăm, deja, la țărmuri dantelate de mare, la refugii tăcute în munți, la concedii în care să ne odihnim, să ne desfătăm și să ne bucurăm, uitând cât de grea ne-a fost iarna și cât de curând vor veni din nou frigul, anul de muncă și de școală cu toate corvezile lui, așteptarea...

E o perioadă bună să-ți alegi vacanța și pentru că sărbătorile iubirii te îmbie să dăruiești omului lângă care trăiești cadoul unei călătorii minunate în doi. Vacanțele și călătoriile frumoase sunt daruri de preț, mai valoroase decât orice obiect sau zorzon care, mai devreme sau mai târziu, se va perima, se va pierde, se va risipi. Căci ele se așază în amintiri și devin din ce în ce mai luminoase, sporindu-și sclipirea de drag în care tinerețea de acum se va oglindi mereu, neîntinată.

E și momentul în care, să recunoștem, după o toamnă înțesată de treburi și un început de an vertiginos avem nevoie de un impuls, de o speranță, de un morcov atârnat în vârf de băț care să facă mârțoaga oboselilor noastre să meargă înainte, la pas, nu la galop, până înspre vară. Să avem ce aștepta și la ce visa, să avem un vis care să ne dea putere și avânt...

Dar, ca să fim cinstiți, e și perioada potrivită ca să cumpărăm vacanța cu prețul cel mai bun, fără să rispim bani în alegeri grăbite, de ultim moment și fără să ne dăm bugetul peste cap făcând toate cheltuielile vacanței o singură dată, chiar înaintea plecării, ca să ne trezim că am așezat în geanta de voiaj mai multe neliniști decât haine colorate pentru zilele libere.

E, așadar, timpul să ne planificăm vacanțele. Aproape sau departe, în locuri leneșe și potrivite odihnei sau în călătorii care să ne facă să ne exersăm spiritul de aventură și să ne bucurăm de zvâcnetul adrenalinei, fiecare după cum își dorește își poate găsi refugiul sau evadarea potrivită. Iar cu banii economisiți prin rezervarea de acum putem să ne rezervăm și dreptul la un moft de vacanță care s-o facă, cu adevărat, de neuitat. Ne vedem la târg, da?

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter