• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Dar din dar se face zâmbet

16 Iul 2016
Sfatul expertului

Ce poți cumpăra cu bani? Toți cei care au conturile pline spun că mai nimic, iar toți cei săraci sunt gata să jure că, dacă ar avea îndeajuns de multe bancnote îndesate în buzunare, portofele și fonduri de investiții, ar putea împărăți lumea.

Cu siguranță, adevărul nu e nici la unii, nici la alții, ci undeva la mijlocul sufletului nostru, acolo unde se întâlnesc toate răspunsurile care fac echilibristică între Da și Nu, între Trecut și prezent, între Se Poate și Nu Se Poate…

Pentru prima dată în viață am aflat că poți să-ți donezi ziua de naștere, rugându-i pe cei care voiau să îți facă daruri, să te felicite, să-ți trimită flori sau cadouri, să redirecționeze strădania, bunătatea, generozitatea și, până la urmă, cheltuiala lor, către o cauză nobilă, unde banii ar putea folosi mai mult decât pentru bucuria aniversării tale. Am găsit pe platforma Galantom, creată de câțiva tineri inimoși, posibilitatea de a pune ziua mea de naștere în slujba strângerii banilor care să o ajute pe prietena mea Simona Catrina să își cumpere o parte dintre medicamentele de care are nevoie pentru a se vindeca de o boală pe care, în mod greșit, o numim incurabilă. Totul este vindecabil, dacă avem, deopotrivă, și speranță, și credință, și medicamente, și voință, și doctori buni, și răbdare, și un strop de noroc. Și bani, da, cât se le ținem pe toate sub control, fiindcă dacă am fi săraci lipiți pământului s-ar complica toate și mai mult…

Experiența mea a fost copleșitoare și răsplata s-a întors înmiit asupra mea. Pentru că, paradoxal, la aniversarea la care i-am rugat pe toți cei din jur să nu-mi facă daruri, ei au simțit nevoia ca, în afară de donația pe care le-am cerut-o către cauza prietenei mele, pe care cu toțiii s-au grăbit să o facă, în așa fel, încât mai repede decât credeam am depășit targetul de bani pe care mi-l propusesem, să-mi trimită cele mai frumoase cuvinte, cele mai frumoase gânduri, cele mai bune mângâieri de suflet și, într-o împotrivire care sfidează limitele generozității, și cele mai frumoase cadouri, nenumărate, între care, ca să numesc doar unul, ca să înțelegeți ce fel de daruri neasemuite au fost, s-a aflat și cartea lui Deepak Choprah și Rudolph E. Tanzi, Super Genes – pe care mi-o doream nebunește și care, culmea minunilor, prin complotul prietenei mele Dana din Canada, avea și autograful lui Deepak!

Nu știu exact ce poți cumpăra și ce nu poți cumpăra cu bani, dar știu sigur că între toate secretele care te ajută să surâzi mai mult și mai frumos, să trăiești mai mult și mai bine, să te lupți cu greutățile vieții și cu încercările ei se află și acela de a avea siguranța financiară a zilei de mâine. De aceea, dar din dar se face Rai, se face viață, se face zâmbet și, uneori, cu puțin noroc și multă credință, se face un miracol – iar noi putem fi martori și părtași la asemenea întâmplări neasemuit de frumoase. Cine-și mai donează ziua de naștere pentru o cauză nobilă?

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter