• Creditare
    Responsabilă
  • Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Buget cumpătat, inimă risipitoare

11 Feb 2015
Sfatul expertului

Tot mai puțini sunt și tot mai stins le e glasul celor care se dezic de ziua Sfântului Valentin. Nu mai au atât de mare succes cei ce resping sărbătoarea fiindcă e importată, nici cei care-o găsesc peste măsură de kitschoasă. Cum-necum, mai de voie, mai de cicăleala iubitei sau a iubitului, ne-am dat pe brazda Valentinului și-l așteptăm trepidând, dornici să vedem dacă va poposi vreo inimioară desenată în cutia noastră poștală cu întrebarea “Would you be my Valentine?”

Și eu îndeplinesc toate condiţiile ca să mă pregătesc de sărbătoare, fiindcă de câțiva ani încoace tot îndrăgostită umblu prin lume. Aşa că pot zice cârcotaşii ce-or vrea, însă eu voi serba ziua îndrăgostiţilor cu fast, şampanie, declarații de dragoste şi fundal memorabil. Bineînţeles că am lăsat organizarea pe ultima clipă, aşa cum fac de obicei. Dar deja ştiu că există pentru mine ceva păstrat anume, un loc care mă aşteaptă, o întâmplare în care să citesc o mie de sensuri aşa cum bunica mea ghicea, pe vremuri, în zaţul de cafea, o mie de previziuni atât de fermecătoare, încât nici nu mai conta dacă se vor întâmpla au ba.

Mă aşez de-a curmezişul prejudecăţilor şi declar răspicat că iubesc toate sărbătorile dragostei, fie ele băştinaşe sau de import. M-am îndrăgostit în seara de dinaintea unui Dragobete globalizat care, dezbrăcat de orice zorzon românesc, mi-a adus marea iubire printre canalele Veneţiei, pe muzica celor de la Abba, şi de atunci o ţin tot într-o sărbătoare.

Sigur, nu am bani de mese în restaurante de lux și nici nu cred că am putea să organizăm vreo ieșire romantică la Paris. Dar îndrăznesc acum, în prezentul generos al iubirii mele împlinite şi calme, să mă desfăt cu toate conotaţiile roz bombon ale unei sărbători obligatorii în lumea noastră care n-ar putea trăi fără dragoste. Şi, poate, fără câteva mici ipocrizii și excese.

De aici și până la a accepta să o transformăm într-o veritabilă afacere, e cale lungă, totuși. Pledez pentru un buget cumpătat și o inimă risipitoare. Pentru cheltuieli  care să nu ne dea liniștea și economiile peste cap, așa cum învățăm mereu urmând sfaturile și ponturile de pe SigurantaFinanciară.ro, dar pentru declarații fierbinți, pentru romantisme fără limite și emoții cu dobândă mare. În așa fel, încât să nu rămână nimic de regretat după ce-a trecut sărbătoarea.

Unde veţi petrece ziua îndrăgostiţilor? Cum, de ce și, mai ales, cu ce?

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter