Statul Expertului

 • Expert:

  Companiile de stat vor plăti de două ori dividende în acest an, o premieră pentru fanii pieţei de capital.

 • Vorbim atât de mult despre educaţia financiară uitând că fără o gândire critică exersată simplele noţiuni despre finanţe nu ne ajută prea tare.

 • Creşterea preţurilor caselor este tot mai vizibilă iar întrebarea de 100 de puncte este în ce măsură este vorba de un fenomen sustenabil?

 • Oportunitatea deţinerii acţiunilor de dividend, mai ales după ce mai multe companii se pregătesc să ofere dividende speciale, are câteva aspecte mai puţin discutate.

 • Paştele e un bun pretext de marketing astfel încât vom fi asaltaţi în curând cu ultimele oferte de ne-re-fu-zat.

  Crăciunul, Anul Nou, Paştele, ziua Copilului, Black Friday...Ce comerciant nu încearcă să vândă în perioadele în care cererea e asigurată şi aproape fiecare client vrea să cumpere sub imboldul unor cârlige de marketing omniprezente?

 • O analiză a randamentelor în 2017 i-ar scoate din sărite pe cei deprinşi să economisească în mod convenţional. Atenţie, performanţele trecute nu le garantează pe cele viitoare!

 • Ne jucăm mereu acasă jocul “Ce-a fost bine, ce-a fost rău?” și, pornind de la plăcerea de a descoperi în glumă adevăruri despre noi, am extins bucuria statului de vorbă în familie și cu alte jocuri, la fel de creative. De curând, am redescoperit jocul “ce-ai face dacă” și, bineînțeles că la loc de cinste între întrebările virtuale s-a așezat cea pe care ne-o punem cu toții, mereu, înainte să se extragă numerele la loto: Ce-ai face dacă ai avea bani să îți cumperi orice?

 • Am auzit pe mulți luând peste picior obiceiul de a stinge lumina pentru o oră pe an cu ocazia aniversării Orei Pământului. „Nu folosește la nimic!” ziceau ei, făcând slalom printre expresii menite să arate inutilitatea, care mai de care mai colorată, din care mi s-au vânturat pe la ureche sintagme precum „frecție la picior de lemn”, „boii de la bicicletă”, „gâsca prin apă” sau „până la genunchiul broaștei” care, apropo, nu are genunchi deloc, dimpotrivă, e prevăzută cu o articulație flexibilă, ce-i asigură mersul tocmai fiindcă nu are genunchi.

 • Tranzacţiile pe piaţa neagră pentru punctele de despăgubire ANRP şi apariţia unor oferte transparente cu disconturi apreciabile faţă de valoarea nominală seamănă cu saga acţiunilor Fondului Proprietatea înainte de listare.

 • Aud mereu la radio sau la televizor despre sume enorme puse în circulație, investite în vreun proiect sau, pur și simplu, furate - căci știm cu toții prea bine că avem destule știri și pe tema asta, din păcate. Eu, însă, mă întreb mereu, cum arată asemenea sume, căci pur și simplu imaginația mea devine opacă de la un nivel de bogăție încolo.

Adaugă comentariul tău folosind Facebook