• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Ieșenii învață cum să-şi controleze mai bine cheltuielile

10 Oct 2013
Presă

Iași, 19 aprilie 2013 - Eusebiu Burcaș, cel mai cunoscut trainer de finanțe personale din România, a susținut astăzi, la Iași, două seminarii de prosperitate financiară și educație antreprenorială, la care au participat peste 500 de persoane. Seminariile au fost oferite gratuit cu susținerea companiei de credite de consum Provident Financial România.

Potrivit unui sondaj realizat la cererea Provident, în toamna anului trecut, pe un eșantion de 2.028 de respondenți la nivel național, peste 65% dintre clienții instituțiilor financiare nebancare din România spun că sunt mai prudenți cu cheltuielile lor zilnice comparativ cu anul trecut. În acest context, seminariile vin în sprijinul acestora, ajutându-i să înţeleagă mai bine cum să-şi gestioneze cheltuielile şi cum să economisească mai mult.

„Continuăm la Iași seria de seminarii pe tema educației financiare, prin care încercăm să răspundem preocupărilor cu care se confruntă clienții noștri și membrii comunităților pe care le deservim. În condițiile unui context economic incert și a creșterii îngrijorării referitoare la costurile traiului cotidian, educația financiară și creditarea responsabilă trebuie să fie, mai mult ca oricând, prioritatea tuturor instituțiilor financiare", a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

Participanții la cele două sesiuni au aflat, printre altele, care sunt deciziile care le afectează finanţele personale, cum să-şi construiască şi să aplice un plan de dezvoltare financiară şi cum să aleagă cele mai potrivite soluţii de investiţii.

„Educaţia financiară le asigură oamenilor puterea de a-şi înţelege relaţia cu banii şi mecanismele în funcţie de care banii funcţionează. Nu este suficient doar să ne dorim mai mulţi bani, trebuie să şi acţionăm în direcţia obţinerii şi gestionării lor eficiente. După aceste seminarii, sper că participanţii au înţeles de ce au nevoie de un buget personal, cum pot câştiga mai mulţi bani şi ce scenarii financiare pot urma în viaţă", a declarat Eusebiu Burcaş, trainer finanțe personale.

Evenimentul de astăzi face parte dintr-o serie de seminarii inițiată de Provident, în 2012, împreună cu partenerii săi, și pe care compania își propune ca, în 2013, să îl aducă gratuit în cel puțin trei orașe noi.

Provident face parte din grupul britanic IPF, al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei 6 ani de prezență pe piața locală, Provident a investit peste 160 de milioane de euro în România, din care peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială.

 

Despre Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și este parte a grupului britanic IPF, care are 2,5 milioane de clienţi în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei 6 ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 160 de milioane de euro, din care peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială. Provident are acum peste 750 de angajați și colaborează cu peste 3.900 de agenți independenți în peste 60 de orașe din întreaga țară (www.providentfinancial.ro).


Pentru mai multe informaţii, puteti contacta:

Vlad Șandru, Manager Comunicare
Tel: 0754.222.008; e-mail: vlad.sandru@provident.ro

Alexandra Crivăț, McCann PR
Tel: 0723.563.100; e-mail: alexandra_crivat@mccannpr.ro

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter