E necesar „bugetul de 1 iunie”?

Prinşi în cârligele marketingului agresiv uităm să alocăm resursa cea mai importantă pentru copii noştri: timpul de calitate.

Primim deja pe mail oferte de neratat pentru ziua copilului astfel încât unii se întreabă preventiv dacă n-ar trebui să-şi facă din timp un buget pentru aşa ceva. Cât ar trebui să primească cel mic/cei mici de ziua lor? Ziua Copilului se suprapune însă fericit cu o mini-vacanţă acordată de autorităţi în sectorul public aşa că, cel puţin o parte dintre părinţi, vor putea să aloce timp suplimentar pentru copii de ziua lor. Iar timpul este o resursă inestimabilă având în vedere că, spre deosebire de bani, nu este regenerabilă.

Îi restul anului puteţi planifica o zi de naştere memorabilă copilului, cu invitaţi, cadouri-surpriză şi cine ştie mai ce dar de multe ori sunteţi nevoiti să muţati aniversarea în cel mai apropiat week-end pentru a exista timpul necesar părinţilor să se organizeze cât mai bine. Acum însă, de Ziua Copilului 2017, mulţi părinţi vor avea zile libere aşa că pot oferi copiilor timp de calitate înainte de orice cadou simbolic (n-am auzit totuşi pe cineva care să pluseze de Ziua Copilului astfel încât sărbătoarea aceasta convenţională să rivalizeze cu o zi de naştere sau de nume).

Să petrecem deci mai mult timp cu ei, să ne jucăm împreună dacă sunt la vârstă jocurilor şi jucăriilor, să vorbim mai mult-eventual ieşind împreună la un suc-dacă sunt la vârsta în care caută un sens în ceea ce fac. Şi revenind la întrebarea din titlu-nu, nu este necesar un buget pentru ziua copilului. O mică atenţie cu valoare simbolică e suficientă şi nu rataţi în schimb ocazia de a petrece mai mult timp cu ei dacă tot avem un pretext nimerit pentru asta (vor fi mai multe zile libere între 1 şi 5 iunie).

Bine-bine, şi ce se întâmplă cu ofertele, cu voucherele de 1 iunie sau cum or mai fi botezate încercările comercianţilor de a se baga în seamă cu orice ocazie? Oferte vor mai fi-nu uitaţi că avem deja de mai multe ori Black Friday în cursul unui an (de primăvară, de vară, etc) aşa cum avem Moşii de Crăciun şi Iepuraşul de Paşte-iar şansele ca acestea să fie doar mimate de 1 Iunie (reducerile impunătoare se fac în raport cu preţurile de listă care oricum nu se regăsesc la raft în mod normal) sunt oricum mari. Să începem aşadar din acest 1 iunie 2017 să creionăm bugete de...timp de calitate, o resursă destul de greu de obţinut în timpul anului.

citește mai departe

Încearcă și: